Annons

Använde träskor inomhus – tvingas flytta

Malmö Hon hade bott fyrtio år i samma lägenhet. Men hon använde träskor inomhus och det uppskattades inte av en granne. Nu vräks den äldre damen.
Foto: Kristina Wahlgren
Den äldre damen använde träskor inomhus. Det uppskattades inte av grannen och nu tvingas hon flytta.

Det var grannen som bodde i lägenheten under den äldre kvinnan som klagade på att hon stördes av klampande ljud från lägenheten ovanför. Störningarna pågick dag som natt och när grannen knackade på för att klaga på oljudet möttes hon av en kvinna iklädd ett par träskor. Hyresvärden har för kvinnan påtalat det olämpliga i att gå med träskor dygnet runt inomhus men hon har inte hörsammat varningarna. Hyresvärden sade därför upp kvinnan.

Då kvinnan inte ville flytta landade fallet på hyresnämndens bord som fått avgöra saken. I ansökan som värden lämnat in står bland annat att hyresgästen ”går med träskor inne dygnet runt men detta blir naturligtvis kännbart på sena kvällar och nätter då det i övrigt är tyst i huset”.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

Den störda hyresgästen hade dessutom fört en omfattande dagbok med tidpunkter för när hon stördes. Dagboken visar att störningarna sena kvällar och nätter skedde flertalet gånger varje vecka. Kvinnan sades upp redan i våras och även efter uppsägningen har klampandet fortsatt.

Den anklagade hyresgästen dök aldrig upp på förhandlingen i hyresnämnden och förlorar nu sitt hyreskontrakt. Hon ska genast lämna sin lägenhet, enligt beslutet i hyresnämnden.

Annons
Läs också Störningsjouren hittade kvinna inlåst i förråd – värden vill vräka en man i huset Hyresgäst ringde störningsjouren 41 gånger och skrek ”åk hem till Afrika” till grannar – sägs nu upp från lägenhet Sopkaos på balkongen – hyresgäst uppsagd för tredje gången Hade "råd" att köra Voi - tvingas flytta efter att socialen vägrat betala hyran Använde cykeln som ”kylskåp” – sopkaos när fiskmåsar letade mat

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.