Annons

Åselehus kräver hög hyreshöjning

Åsele Åselehus vill höja hyrorna med 5,26 procent från och med första april. Kravet är det högsta hittills i Västerbotten.

​Från och med första april i år vill den kommunala stiftelsen Åselehus höja hyrorna med 5,26 procent. Ingen annan kommunal allmännytta i Västerbotten hittills har haft ett lika högt krav. Inte i Norrbotten heller.

– Vi har ett stort behov av reparationer och underhåll som vi vill komma ikapp, säger Jessica Garebo, ekonomiansvarig på Åselehus, som förklaring till det höga kravet.

ANNONSTänk rätt när du står inför en ny fastighetsaffär

Åselehus har länge haft problem med outhyrda lägenheter och har ett pågående avtal med Statens Bostadskreditnämnd om att antingen avveckla lägenheter eller utveckla tomma lägenheter för annat ändamål.

Annons

– Vi har nyss sålt en fastighet med tolv lägenheter till kommunen, så vi är på god väg att minska vårt bestånd så det går åt rätt håll, säger Jessica Garebo.

Förhandlingarna mellan Åselehus och Hyresgästföreningen startar den 3 mars, kvällen innan, den 2 mars håller Hyresgästföreningen ett medlemsmöte i Åsele med anledning av hyreskravet.

Annons
Läs ocksåMedlare ska få fart på hyresförhandlingarna: "Komplicerat"

Åselehus äger och förvaltar nära 300 lägenheter.

Fakta: Hyreshöjningar 2011 i Västerbotten

Lycksele Bostäder 2,98% (krävde 4,9%)
Norsjölägenheter 1,70% (krävde 3,5%)
Malåbostaden 1,52% (krävde 3,01%)
Vännäs Bostäder 1,15%(krävde 2%)

Läs också Värd vill höja 10,6 procent – "Folk är oroliga att inte klara det" 15 procent högsta yrkandet hittills i Aros-Gävle – se om din värd är med på listan Hyresvärdar försöker lura sig till hyreshöjning: "Bedrägligt beteende" Nya rekordkravet: Så vill värdarna höja hyrorna - igen

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.