Annons

Askersundare skrev på för fler bostäder

Askersund Närmare 200 vykort och 250 besökare. Det blev resultatet när Hyresgästföreningen i Askersund manifesterade för bostäder i helgen. Nu laddar de om för politikerutfrågning.

I den lilla kommunen Askersund samlade föreningen under två dagar ihop nästan 200 vykort som sändes till politiker i Stockholm för att påverka dem att fatta beslut som gynnar bostadsbyggandet.

– Jag trodde aldrig att vi skulle få ihop så här många. Men vi la i en växel under vår markanden och fick till och med lokala politiker att skriva till sina partivänner i Stockholm, säger Sonny Johansson som är ordförande.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Varför genomförde ni manifestationen?

– Det behövs byggas för framtiden även i en liten stad som Askersund. För barn och barnbarn, säger Sonny.

Annons

Föreningen i Askersund levde under en tid en tynande tillvaro. Under ett år låg föreningen nere. Men nu är det ett minne blott. Den nya styrelsen fick under de två dagarna på torget intresseanmälningar från hyresgäster som också ville engagera sig.

Läs ocksåHyresgästföreningen hoppar av evenemang runt Eurovision – ”Glädjen borta”Den svenska artisten Loreen efter Eurovisionvinsten i Liverpool 2023 samt Hyresgästföreningens logga.

Och redan om en vecka står nästa aktivitet för dörren. På torsdag i nästa vecka kommer dels den mobila lägenheten på besök i Askersund. Senare samma dag ordnar föreningen en politikerutfrågning i Folkets hus i Askersund.

– Samtliga partier i kommunfullmäktige har fått frågan om de vill medverka. Alla utom Sd har tackat ja, säger han och fortsätter:

Annons

– Det blir en kväll där vi kommer föröka få svar på frågeställningar om till exempel Edö-projektet även kan komma att innehålla hyresrätter. Det är ju bra med en blandad bebyggelse med både villor, bostads- och hyresrätter. Vi kommer även prata om ombyggnationer och boinflytande. Sen ska även publiken få ställa frågor.

Läs ocksåTom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från HyresgästföreningenTvå bilder i en. En vit man med skägg och keps som ser allvarligt in i kameran. I nederkant en bild av mögel på en vägg.
Läs också Ny lag ska säkra kontraktet för barnfamiljer: "Snävt men ett steg i rätt riktning" Hyrorna klara för 30 000 hyresgäster hos Uppsalahem: ”Hur ska pengarna räcka till?” Efter jättestrandningen – nu rekordhöjs hyrorna i Malmö

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.