Annons

”Att sälja innebär en risk”

Borås Hyresgästföreningen tror inte på en försäljning av allmännyttan i Borås. Det öppnar upp för oseriösa aktörer, menar ordföranden Lennart Derehag.

Sedan Socialdemokraterna och Moderaterna i Borås beslutat att styra staden gemensamt stod det också klart att de enats om att sälja ut delar av AB Bostäders bestånd, bland annat på Hässleholmen. (Läs mer här)

Lennart Derehag, ordförande i Hyresgästföreningen BohusÄlvsborg- Skaraborg, är mycket tveksam.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

– De kommunala bostadsbolagen är väldigt viktiga aktörer, med sitt allmännyttiga syfte. Att sälja innebär en risk att det inte blir en bra fastighetsägare framöver. I ett första skede kan man kontrollera till vem man säljer men inget hindrar att fastigheterna säljs igen.

Annons

Han ser också en fara i att hyresrätter på sikt kan bli bostadsrätter om de inte längre tillhör allmännyttan. Argumentet att pengarna behövs för att bygga nytt köper han inte.

– AB Bostäder i Borås är det största bolaget i vår region, Borås är den största staden. Jag har svårt att tänka mig att inte skulle finnas ekonomiska muskler att bygga nytt utan att sälja.

Annons
Läs ocksåEx-missbrukare vill avromantisera drogmissbruket i bostadsområdenGenc Avdiu, tillförordnad områdesutvecklingschef på Bostäder i Borås och Malin Widerlöv från Kris.
Läs också Avslöjanden om Bostäder i Borås chockar hyresgäster: "Trodde de var noga med att följa lagen" Räddningstjänsten kritiska mot kommunens missbruksboende - hög risk att fler dör Alingsåshem backar från försäljningsplaner: "Inte en god affär", säger vd:n Mardröm för hyresgästerna när ventilationen byts ut: "Psykisk och fysisk terror"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.