Annons

Avstängd chef lämnar sitt uppdrag

Göteborg En chef på Hyresgästföreningens regionkontor i Göteborg slutar med omedelbar verkan. Detta sedan ledningen mist förtroendet för personen. En två år gammal händelse uppges vara orsaken.
Foto: Gustaf Görfelt
Hyresgästföreningens regionkontor i Göteborg.

Det var i slutet av januari som den aktuella chefen stängdes av från sin tjänst. Orsaken uppgavs vara att personen i fråga har missbrukat sin förtroendeställning och agerat i strid med Hyresgästföreningens regler och värderingar.

Nu är Hyresgästföreningens interna utredning klar. Den stärker regionledningens uppfattning, enligt tillförordnad regionchef Pedram Kouchakpour. Därför har man nu nått en uppgörelse med den avstängda chefen.

ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

– Det är en överenskommelse med innebörden att personen lämnar sitt uppdrag med omedelbar verkan, säger Pedram Kouchakpour.

Annons

Händelsen som föranlett avstängningen ska ha ägt rum för två år sedan, men kom till regionledningens kännedom i januari i år. Ledningen vill dock inte kommentera vad saken handlar om, inte heller om det finns någon polisanmälan eller misstanke om brott.

– Jag förstår att det finns många frågor. Men det får vara så. Hade det funnits anledning att kommentera alla de här delarna så hade vi gjort det. Men det här är vår bedömning just nu, med hänsyn tagen till människorna i processen, säger Pedram Kouchakpour.

Läs ocksåBeslut på årsmötet: extra stöd till hyresgäster inför renoveringarProtester mot hyreshöjande renoveringar i Bergsjön tidigare i år. Nu har Hyresgästföreningen i Västra Sverige bestämt att utse ombyggnadsansvariga i alla sina 13 föreningsområden.

Uppgörelsen med arbetsgivaren innebär inte att den avstängda chefen medger anklagelserna, framhåller det fackliga ombudet Roger Höög.

Annons

– Vi har frågat efter konkreta bevis. Det har vi inte fått presenterat för oss. Men man kan inte jobba tillsammans om förtroendet är förbrukat, från bägge sidor. Därför har man träffat en överenskommelse, säger han.

Läs också Minusbudget på tio miljoner klubbad i Storgöteborg Starkt stöd för omvald Ronny Bengtsson i Storgöteborg Tio år efter striden: Pennygången tvingade Hyresgästföreningen att tänka nytt Han går i täten för 67 000 västsvenska hyresgäster: "Vi måste kunna ha högt i tak"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.