Annons

Västsvensk chef stängs av

Göteborg En chef på Hyresgästföreningens regionkontor i Göteborg stängs av. Personen ska ha missbrukat sin ställning på ett sätt som strider mot organisationens värderingar.
Foto: Gustaf Görfelt
Hyresgästföreningens regionkontor i Göteborg.

–  Vi bedömer handlandet så pass allvarligt att vi stängt av chefen igår, säger Pedram Kouchakpour, tf regionchef på Hyresgästföreningen Västra Sverige.

I nuläget vill han inte säga vad det handlar om, mer än att chefen agerat på ett vis som strider mot Hyresgästföreningens regler och värderingar.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Handlar det om ekonomiska oegentligheter?

– Vi kan inte utesluta något. Den information vi har är att personen har missbrukat sin förtroendeställning. Vi ser allvarligt på det och kommer att utreda och vidta de åtgärder som krävs.

Hur länge har ni känt till de här misstänkta missförhållandena?

Annons
Läs ocksåMinusbudget på tio miljoner klubbad i StorgöteborgHyresgästföreningen region Västra Sverige har haft höstfullmäktige och antagit budget och verksamhetsplan för 2024 och 2025.

– Vi fick den första informationen för två veckor sedan, säger Pedram Kouchakpour.

Under dagen har personalen på regionkontoret blivit informerad. Information har även gått ut till de förtroendevalda i regionledningen och till ordförande i de olika hyresgästföreningarna inom regionen.

Vad händer nu?

Läs ocksåStarkt stöd för omvald Ronny Bengtsson i Storgöteborg

– Nu håller vi på att internutreda de missförhållanden som kan ha uppstått i och med detta. I nuläget är det svårt att säga mer än så, säger Pedram Kouchakpour.

Annons

Beskedet kommer mitt i en tid av turbulens på Västra Sveriges regionkontor. Regionen saknar ordinarie chef sedan Anna Lönn Lundbäck sade upp sig vid årsskiftet för att gå till Sveriges Byggindustrier.

Det sista Lönn Lundbäck gjorde innan hon slutade var dessutom att lansera en stor omorganisation. Den innebär bland annat att flera chefer fått söka om sina jobb.

 

Läs också Tio år efter striden: Pennygången tvingade Hyresgästföreningen att tänka nytt Han går i täten för 67 000 västsvenska hyresgäster: "Vi måste kunna ha högt i tak" Storgöteborg mobiliserar inför valet – medlemsökning i fokus för Västra Sverige

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.