Annons

Bankande granne måste flytta

Alvesta ​Paret i Alvesta började till slut att gå på tå inomhus av rädsla för kvinnan i lägenheten under dem som störde sig på minsta ljud och svarade med att banka i väggar och skrika. Hyresnämnden har beslutat att kvinnan måste flytta.
Redan första veckan paret flyttade in började kvinnan under dem att klaga på att de gick för mycket i lägenheten och i trappan, att de slog för mycket i brevlådelocket och drog stolarna på golvet när de skulle sätta sig.
 
Varje gång kvinnan tyckte att paret var för högljudda började hon banka i väggen, skrika och smälla i dörrar.
 
Kvinnan flyttade in i sin lägenhet i augusti 2009. Sedan dess har flera grannar framfört klagomål på att det smälls hårt i dörrar och att TV:n är inställd på väldigt hög volym sent på kvällarna. Grannar har även mött ett aggressivt och högljutt beteende av kvinnan ute på gården.
 
Hyresvärden varnade kvinnan men det hjälpte inte. I stället intensifierades kvinnans beteende och hyresvärden sade upp lägenhetskontraktet, vilket kvinnan inte accepterade.
 
Paret började undvika att gå ut från lägenheten av rädsla för att störa eller möta kvinnan. Inne i lägenheten kom de på sig själva att gå på tå. Efter sju månader flyttade de.
 
När hyresvärden och den uppsagda hyresgästen möttes i hyresnämnden ansåg hyresgästen att hon blivit störd av grannarna ovanpå och därför bankat i väggen för att påtala det hela, bland annat för att de kommit hem sent och att ljuden väckt henne. Att hon inte kontaktat hyresvärden om störningarna förklarades med att det skurit sig med värden och att den egentliga anledningen till att hon blivit uppsagd är för att hon påtalat brister.
 
Men hyresnämnden går helt på hyresvärdens linje. Nämnden konstaterar att kvinnan utsatt paret för ”störningar som i sådan grad kan vara skadliga för hälsan att de inte skäligen bör tålas” och att hon inte rättat sig efter tillsägning. ”Det som läggs henne till last är inte av ringa betydelse. Hyresrätten är därmed förverkad.” skriver nämnden i sitt beslut.
 
Kvinnan måste flytta senast 31 mars. Hon har på sig fram till 11 mars att överklaga nämndens beslut. 

Annons
Läs också Tänk rätt när du står inför en ny fastighetsaffär Kompisen förstörde övervakningskamera – nu vräks hyresgästen Klanfamilj vräkt från sin lägenhet i Göteborg Ströp och misshandlade kvinna i lägenheten – mister kontraktet Misshandlade grannen med bambukäpp – sägs upp Äldre man tog strypgrepp på grannens pojkvän – vräks

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.