HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Barn fick rita ny lekplats

Slite Gotlandshems nya lekpark i Slite kom till tack vare hyresgästernas initiativ. Hur den skulle se ut fick barnen i området vara med och bestämma.
Foto: Nora Olofsson
, ,

Det var förra året som den lokala hyresgästföreningen i Slite framförde önskemålet om att få en ny lekpark i kvarteret Bofinken. Hyresvärden Gotlandshem nappade på idén, men istället för att bestämma själva hur det skulle se ut prövade bolaget en ny metod.

– Vi bjöd in de boende, både föräldrar och barn, till en workshop där man fick berätta vad de vill ha och hur lekplatsen skulle se ut, berättar Nora Olofsson, projektledare på Gotlandshem.

Läs ocksåBalkonger fick förbud efter renoveringsmiss

Barnen fick bland annat rita teckningar med sina förslag och idéer. 

– Kompisgunga stod allra högst upp på listan. Sedan ville man ha ett klätterhus, karusell och gungdjur. Föräldrarna ville att det skulle vara hög säkerhet och även vara en samlingsplats med sittgrupper, förklarar Nora Olofsson.

Önskemålen togs till vara och för några veckor sedan stod den nya lekplatsen klar att använda. Över hundra personer kom till invigningen, varav hälften var barn.

Läs ocksåGotlandshems vd avgår efter kritiken

– Det visade vilket stort intresse som finns, det känns jätteroligt. Den har verkligen blivit en gemensam samlingsplats för alla åldrar. Vi kommer nu komplettera platsen med grillning och försöka minska trafiken på gården med farthinder och grindar, säger Nora Olofsson.

Läs också Efter hyresbråket - så stor blir höjningen hos Gotlandshem Väskinde och Hemse - där vill Gotlandshem bygga nytt Hyresbråket på Gotland: "Vi har inte samma världsbild"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.