HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Barnen fick välja lekredskap i Råda

Härryda När Förbo bytte ut sliten lekutrustning i Råda fick barnen bestämma vad den skulle ersättas av. Nu är ett av två redskap på plats.

På lekplatsen vid Aspgården i Råda tar nioårige Arber Selmani sats mot den nya klätterställningen, och når toppen på nolltid. På andra sidan sitter bland annat grepp för friklättring, och fler barn kikar nyfiket runt för att undersöka övriga lekmöjligheter.

Här fanns tidigare en gammal linbana, som Förbo bestämde sig för att byta ut. I samband med det bjöd man in områdets barn för att få hjälp att besluta vilken lekutrustning man skulle sätta dit i stället. Flera förslag fanns att rösta på i bostadsbolagets områdeskontor, och många tog tillfället i akt att tycka till.

Läs ocksåVattnet avstängt hos Cristian och Rebecca – omröstning fick avgöra startdatum för akuta åtgärdenFörra veckan stängde hyresvärden av vattnet hemma hos Cristian Muñoz, Rebecca Hådell och dottern Luna. Med bara några veckors varsel lyckades familjen snabbt hitta en andrahandslägenhet de kan bo i under den månad som renoveringen väntas pågå.

– Det blev ungefär 65 röster, säger Förbos områdesvärd Stefan Hysén.

Med ledning av barnens önskemål har man nu beställt två olika redskap. Klätterställningen är redan på plats, och i slutet av sommaren installeras något som bäst kan beskrivas som en skateboardställning där brädan hänger i kedjor.

I fjol utrustades lekområdet med grillplats. I år finns en sådan även vid lekplatsen i områdets övre del, intill Bokgården.

Läs ocksåKallduschen: Vattnet stängs av i en månad – fick veta två veckor i förvägTvååriga Luna älskar att hjälpa till när pappa Cristian Muños jobbar i köket. Om mindre än två veckor stängs deras vatten av i en hel månad. Då är de hänvisade till toa och dusch i bodar på gården. Familjen fick veta det för en vecka sedan och har inte hunnit planera för hur de ska ordna vardagen.
Läs också Värmen redan katastrofdyr för Britta: ”Det kommer bli värre” Bostads-vd:n om de skenande elpriserna: ”Ett extremläge” Ingen lek att göra parksäsongen säker för barnen

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.