HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Bastubad att vänta i Alvesta

Alvesta Det här är bastun som föll i glömska. Men nu är renovering på gång.
Foto: Annika Wallsson
Kent Ekberg och Hyresgästföreningen har startat ett bastuprojekt som förhoppningsvis ska få ordning på den bortglömda bastun på Värendsvägen.

Det är 20 år sedan bastun renoverades på Värendsgatan i Alvesta. Då var det fullt ös på stenarna och hyresgästerna badade regelbundet nere i källaren.

Men så glesnade besöken. Bastun föll mer eller mindre i glömska och började förfalla.

Läs ocksåKattoaletten blev en ny picknickplats

– När jag flyttade hit för fyra år sedan sa en granne att det finns en bastu. Sedan dess har jag pratat med hyresgäster och Allbohus om bastun och nu är vi på gång. Här är den, säger Kent Ekberg , som är ordförande i Hyresgästföreningens Alvestaförening och hyresgäst i kvarteret där bastun finns.

Han öppnar dörren och visar en rejält rymlig bastu, om än sliten.

Hyresgästföreningen har gjort en enkät bland de boende för att stämma av om intresse för bastun finns.

Läs ocksåDe räddade den välbesökta kvarterslokalen i Bergsjön

– Många är intresserade, det är ju inte så mysigt i den just nu men det kan bli. Vi hoppas att Allbohus ska renovera men de vill först ha någon som kan ta ansvar för nyckeln, och när det är klart så vi på gång med att få ordning på bastun, säger Kent Ekberg.

Han fortsätter:

– Folk har ju inte känt till bastun. ”Va! Finns det en bastu!” säger många. Det blir roligt när vi väl kommer igång. Bastun är ju tillräckligt stor för att hela familjen ska kunna basta samtidigt.

Läs ocksåSänkt betyg för hyresvärdar i VästsverigeBostadsområde med skylten "Välkommen till Södra Lövgärdet. Victoria Park."
Läs också Sidra från Motala får träffa sin hyresvärd vid kastanjen Läxhjälp prio när hyresgäster i Biskopsgården får bestämma

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.