Annons

Befarar nytt kaos hos Svenbo

Svenljunga Svenbo:s vd Henrik Öst avsätts av sin egen styrelse. Orsaken sägs vara att man saknar förtroende för hans sätt att leda bolaget. ”Nu blir det kaos igen”, befarar Hyresgästföreningens Morgan Nilsson.
Foto: Karin Gistedt
Svenbo:s vd Henrik Öst tvingas från sin post av bolagets styrelse. Nu berättar han sin version om vad som hände.

Svenljungas kommunala bostadsbolag, Svenbo, har skakats av flera skandaler de senaste åren.

Det har varit avhopp från styrelsen, ekonomiska oegentligheter samt personal som mått dåligt.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Nu står det klart att Henrik Öst, bolagets vd sedan augusti 2017, tvingas sluta. Det har Svenbo:s styrelse bestämt.

Annons

Morgan Nilsson hyr en av Svenbo:s lägenheter i Sexdrega och sitter i styrelsen för Hyresgästföreningen i Sjuhärad. Han beklagar att Henrik Öst ska sluta.

Morgan Nilsson.

– Jag tycker att det är sorgligt. Risken är stor att det blir kaos i bolaget igen. Som jag ser det fick Henrik Öst den otacksamma uppgiften att städa upp andras smutsiga affärer. Och jag bedömer att han har gjort det bra, säger Morgan Nilsson.

Även Ewa Hansson, ärendehandläggare på Hyresgästföreningen i region BohusÄlvsborg-Skaraborg, beklagar det som nu sker. Som ärendehandläggare hjälper hon hyresgäster som har problem i sitt boende. Det kan handla om kyla i lägenheten, dåligt underhåll eller störningar. Ett jobb som gör att hon har en hel del att göra med olika fastighetsbolags direktörer. Däribland Svenbo:s.

Annons

– Jag upplever att Henrik Öst varit bra för Svenbo och tycker att det är synd att han ska sluta. Allt det här skapar bara osäkerhet för hyresgästerna. Och det är de som är mest utsatta som drabbas värst, säger hon.

Läs också Lediga lägenheter när Migrationsverket lämnar Sjuhärad Rekordyrkande prutades men hyrorna höjs i Svenljunga Svenbo vill chockhöja efter fjolårets nollbud Exklusiv intervju: Svenbo:s sparkade vd ger sin version "Skamlig hantering av vd-frågan" - Avgående Svenbo-ordförande är djupt kritisk

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.