Annons

Ber hyresnämnden om längre betänketid

Borlänge En Borlängekvinna vänder sig till hyresnämnden för att få hyra ut sin lägenhet längre än vad värden sagt ja till. "Att flytta och byta jobb kräver mer än sex månader" skriver hon.

Kvinnan hyr i dag en lägenhet av kommunala Tunabyggen men har fått nytt jobb i Avesta och vill därför hyra ut sin lägenhet i andrahand. Tunabyggen menade först att kvinnan kunde pendla de sex milen till det nya jobbet och sa nej till andrahandsuthyrningen.

Kvinnan invände då att resan, trots att den understiger de tio mil värden kräver för att direkt godkänna andrahandsuthyrning, tar minst en och en halv timme med buss. Kvinna påpekade också att hon blir illamående och yr när hon åker buss.

Annons
ANNONSFörsäkringsguiden.se: Din jämförelsetjänst för försäkringar

Tunabyggen gav då kvinnan rätt att hyra ut lägenheten men bara i ett halvår och utan möjlighet till att söka förlängning.

I sin ansökan till hyresnämnden skriver kvinnan att hon motsätter sig detta och menar att det krävs mer än sex månader för att prova ett nytt jobb och en ny bostadsort och att hon behöver ”ett år för att avgöra om jag vill stanna kvar på mitt nya jobb eller flytta tillbaka”.

Annons
Läs också Kvinna i sexrummare vräks - har 90 000 kronor i hyresskuld Hyresgäster dras till domstol när värdar strandar hyresförhandlingar Tog 7 000 kronor i hyra för ett rum – nu krävs värden på 59 000 kronor Nytt övervakningssystem ska avslöja personer som hyr ut i andra hand Attackerade granne med kniv – blir av med lägenheten: "Då åker man ut"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.