HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Beslut om tvångsförvaltning i Tranås läggs på is

Tranås Fastighetsägaren får en chans att åtgärda bristerna i den svårt skamfilade fastigheten. Hyresnämnden prövar tvångsförvaltningen på nytt i juni. Totalt riskerar ägaren miljonböter.
Foto: Linda Alfons
, , ,

När hyresnämnden hölls sitt möte i Jönköping på torsdagen lös fastighetsägaren med sin frånvaro. Däremot har han via mejl bett hyresnämnden att skjuta upp mötet till efter påsk, något som nekades av hyresnämnden.

På plats i rättssalen fanns ärendehandläggare Jennifer Myrén och juridikchef P-G Nyström från Hyresgästföreningen. Även Fredrik Skaghammar, miljöchef på Tranås kommun, fanns med för att bistå med sina kunskaper om fastigheten och kommunens arbete.

Läs ocksåUppsagd rökare får bo kvar i rökfritt hus

Vi har tidigare berättat om de omfattande brister som kommunen fann vid en inspektion i fastigheten, som har 24 lägenheter. På onsdagen justerades bygg- och miljönämndens protokoll från förra veckans möte där nämnden beslutade om en lång rad åtgärdsförelägganden på brister. Brister som fastighetsägaren har mellan en och upp till sju månader på sig att åtgärda, annars väntar böter som totalt sett landar på runt en miljon kronor, visar bygg- och miljönämndens digra protokoll.

Med hänvisning till kommunens åtgärdsförelägganden undrade P-G Nyström om det var möjligt att låta yrkandet om tvångsförvaltning ligga vilande en tid för att se om fastighetsägaren börjar åtgärda bristerna.

– Om åtgärder vidtas, faller grunden för en tvångsförvaltning. Men vi är angelägna om att vi ser att det börjar hända saker, förhållandena är anstötliga där, sade P-G Nyström.

Annons
Läs ocksåHär har hyresgästerna varit utan el och varmvatten hela vintern: ”För jävligt”Hyreshus i Överum.

Hyresrådet och Hyresgästföreningens representanter kom fram till att början av juni är en lämplig tid att kalla till ny prövning av ärendet. Då har fastighetsägaren omkring tre månader på sig att visa vilja till förbättringar.

– Jag tycker att det är bra att vi följer upp de beslut som kommunen fattat. Nu har fastighetsägaren pressen på sig att visa att de har ärliga avsikter. Det är viktigt för de boende att bristerna åtgärdas, berättade Jennifer Myrén efter mötet.

Läs mer:

Läs ocksåFiskmåsar flockades i hundratal – så gick det för mannen som kastade ut sopor på gatan

Hot om böter om inte brister åtgärdas i Tranås

Annons

Beslut om tvångsförvaltning i Tranås kan sakna lagstöd

Hyresvärd i Tranås riskerar tvångsförvaltning

Läs också Virginia fick ja till att byta lägenhet – men därför blev det ändå stopp: "Jag känner mig uppgiven" Ja till betalningsanmärkning men nej till hyresgäst som vill bo större – så bedöms lägenhetsbyten

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.