Annons

Betalade inte hyran från fängelset – riskerar vräkning

Halmstad Hyresgästen i Oskarström hyrde ut sin lägenhet i andra hand utan värdens tillstånd under tiden han satt i fängelse.  Ingen betalde hyran och nu har värden vänt sig till hyresnämnden för att få mannen att flytta.
Enligt hyresvärden har mannen stört sina grannar under en längre tid och i timmar spelat så hög musik att den överröstat grannarnas radio. Mannen, som suttit i fängelse under hösten, har enligt värden hyrt ut sin lägenhet i andra hand till hyresgäster, som i sin tur uppträtt berusade och stört andra grannar genom nattliga skrik och bråk. Ingen av dem har betalt någon hyra och hyresskulden uppgår nu till närmare 20 000 kronor.
 
Hyresgästen å sin sida hävdar att han haft problem att betala någon hyra från fängelset, och poängterar att han inte varit sen med hyran tidigare. Han säger sig inte ha känt till att andra personer haft nycklar till lägenheten under tiden han varit borta.
 
Hyresvärden har nu vänt sig till hyresnämnden för att få mannen  att flytta. Något datum för nämndens sammanträde är ännu inte bestämt.​

Annons
Läs också Guide till hemförsäkringar Utsatt för bedrägeri – då kunde kvinnan inte längre betala hyran Har hyrt ut i andra hand i åtta år – vill ha kvar lägenheten på grund av sjukdom Tillsammans har de bott 110 år i huset – nu vill värden kasta ut dem Störningsjouren hittade kvinna inlåst i förråd – värden vill vräka en man i huset Hyresgäst ringde störningsjouren 41 gånger och skrek ”åk hem till Afrika” till grannar – sägs nu upp från lägenhet

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.