HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Betalade tusen kronor för mycket i månaden för lägenhet i Halmstad

Halmstad Varje månad tog hyresgästen i Halmstad cirka tusen kronor för mycket betalt av andrahandshyresgästen. Det slår hyresnämnden fast och beslutar att pengarna ska betalas tillbaka.
Foto: Kristina Wahlgren
Foto: Hem&Hyra

Hyresgästen menade att det var i sin ordning att han tog så pass mycket mer betalt då lägenheten var möblerad och han betalade el och annat. Men, menade andrahandshyresgästen, detta ingick redan i den hyra som värden fick. Det hade han kollat med hyresvärden. Fallet drev till hyresnämnden i Göteborg.

Enligt nämnden fick de under processen inga bevis för att hyresgästen hade haft andra utgifter. Därför finns det inga skäl till att mannen som hyrde i andra hand ska betala så mycket mer, 3 208 kronor när hyran låg på 2 243 kronor. 3 860 kronor ska betalas tillbaka till mannen som hyrde lägenheten i fyra månader.

Läs ocksåStefan Löfven om uppgörelsen: Fler hyresrätter kan byggas
Läs också Sägs upp efter olovlig uthyrning Unga får förtur i Halmstad Tar strid för uthyrning i andra hand Kö i trapphuset när hyresbluffen avslöjades

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.