HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Betalade tusen kronor för mycket i månaden för lägenhet i Halmstad

Halmstad Varje månad tog hyresgästen i Halmstad cirka tusen kronor för mycket betalt av andrahandshyresgästen. Det slår hyresnämnden fast och beslutar att pengarna ska betalas tillbaka.
Foto: Kristina Wahlgren
Foto: Hem&Hyra

Hyresgästen menade att det var i sin ordning att han tog så pass mycket mer betalt då lägenheten var möblerad och han betalade el och annat. Men, menade andrahandshyresgästen, detta ingick redan i den hyra som värden fick. Det hade han kollat med hyresvärden. Fallet drev till hyresnämnden i Göteborg.

Enligt nämnden fick de under processen inga bevis för att hyresgästen hade haft andra utgifter. Därför finns det inga skäl till att mannen som hyrde i andra hand ska betala så mycket mer, 3 208 kronor när hyran låg på 2 243 kronor. 3 860 kronor ska betalas tillbaka till mannen som hyrde lägenheten i fyra månader.

Läs ocksåInneboende tvingas betala nästan hela hyran själv
Läs också Linköpingspar får tillbaka hyra Hyresvärd lämnar inget besked om uthyrning till bloggare Hyresgäst kräver tillbaka överhyra Ville hyra lägenhet ‒ polisanmäls för att ha ljugit

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.