Annons

Betalade tusen kronor för mycket i månaden för lägenhet i Halmstad

Halmstad Varje månad tog hyresgästen i Halmstad cirka tusen kronor för mycket betalt av andrahandshyresgästen. Det slår hyresnämnden fast och beslutar att pengarna ska betalas tillbaka.
Foto: Kristina Wahlgren
Foto: Hem&Hyra

Hyresgästen menade att det var i sin ordning att han tog så pass mycket mer betalt då lägenheten var möblerad och han betalade el och annat. Men, menade andrahandshyresgästen, detta ingick redan i den hyra som värden fick. Det hade han kollat med hyresvärden. Fallet drev till hyresnämnden i Göteborg.

Enligt nämnden fick de under processen inga bevis för att hyresgästen hade haft andra utgifter. Därför finns det inga skäl till att mannen som hyrde i andra hand ska betala så mycket mer, 3 208 kronor när hyran låg på 2 243 kronor. 3 860 kronor ska betalas tillbaka till mannen som hyrde lägenheten i fyra månader.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar
Annons
Läs också Mormor Ingrid ville hjälpa barnbarn - nekas hyra ut i andra hand av domstol Så rundar Annie bostadskön - söker på egen hand: “Värdarnas krav helt orimliga” Anmäld 829 gånger för fejkboende – grannfejd avgjord i rätten: ”Allt är fabricerat” Bodde i Nigeria i fyra år – lägenhetsbluffen avslöjades av felanmälan Hyresgästen länsade kvinnans lägenhet på möbler och saker: ”Trodde inte det var sant”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.