Annons

Parkeringsböter som bevis räckte inte – kontraktet rivs

Lund Hyresgästen använde fyra parkeringsböter som bevis på att han visst bor i en lägenhet i Lund och inte hans bror som hyresvärden hävdade. Värden ville riva kontraktet och nu har hyresnämnden sagt sitt.
Hyreskontrakt och LKF:s skylt i Lund
Foto: Gry Ellebjerg/Kristina Wahlgren

Mannen tecknade förra sommaren ett hyreskontrakt för sig, sin fru och sina tre barn hos LKF i Lund. Men han flyttade aldrig in. Sedan flera år tillbaka är han bosatt och folkbokförd i en lägenhet i Eslöv. I stället var det mannens bror som flyttade in i lundalägenheten, menar LKF. När tilltaget uppdagades sade LKF upp hyreskontraktet direkt. Då skrev sig Eslövsbon plötsligt i lägenheten i Lund, även om han till en början erkände upplägget och menade att LKF inte hade att göra med vem som bodde i lägenheten. Att skriva sig på adressen var bara ett sätt att förbättra sin ställning inför en process i hyresnämnden, menade LKF som stod fast vid uppsägningen.

Nu har hyresnämnden avgjort fallet.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Vid förhandlingen i hyresnämnden hävdade Eslövsbon att han numera bor i lägenheten i Lund medan familjen bor kvar i Eslöv. Skälet är att han arbetar i Lund och vill slippa pendla. Han medgav att brodern och hans familj också bor i lägenheten med att det endast rörde sig om en tillfällig lösning. Som bevis för att han bor i lägenheten visade han upp en rad med parkeringsböter som han fått på den aktuella adressen.

Annons

LKF vidhöll att Eslövsbon enbart skaffat lägenheten för att kunna ordna bostad till sin bror med familj och att han själv inte har något behov av den. Eftersom det enkelt går att pendla mellan Eslöv och Lund är inte heller det skäl för en extra bostad.

Nu tvingas hyresgästen att omedelbart lämna lägenheten. Hyresnämnden delar LKF:s syn och menar att det inte är ”sannolikt” att hyresgästen ordnat en lägenhet i Lund för att slippa pendla 20-25 minuter enkel resa mellan Eslöv och Lund. Att han dessutom folkbokfört sig på lägenheten först efter att han sagts upp talar inte heller för hans sak. Hyresnämnden ser adressändringen som ”taktisk”.

Annons
Läs ocksåHyresgäst ringde störningsjouren 41 gånger och skrek ”åk hem till Afrika” till grannar – sägs nu upp från lägenhetEn kvinna och hennes sambo har i flera år ringt störningsjour och hyresvärd vid ljud i ett hyreshus. Dessutom har de uttryckt sig rasistiskt mot grannar och gjort orosanmälningar. Nu säger hyresvärden upp avtalet med kvinnan – och kräver att de flyttar.
Läs också Sopkaos på balkongen – hyresgäst uppsagd för tredje gången Hade "råd" att köra Voi - tvingas flytta efter att socialen vägrat betala hyran Använde cykeln som ”kylskåp” – sopkaos när fiskmåsar letade mat Hyrde ut svart utan nyckel – par fick ta balkongvägen

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.