Annons

Bibliotek på hjul besöker bostadsområden i Motala

Motala Bokbussen ska besöka Motalas tre största bostadsområden för öka intresset för läsning. Satsningen riktar sig särskilt till invandrarbarn och det blir sagostund på flera språk.

– Vi har märkt att invandrare inte kommer till stadsbiblioteket i så stor utsträckning. Det här är ett sätt att nå ut med verksamheten. Vi vill berätta mer om vad biblioteket är och vilka tjänster vi kan erbjuda. Som hur det fungerar med lånekort, att man kan läsa tidningar på olika språk och att det är gratis, säger Lillemor Engholm Guy, projektledare.

Under flera lördagar i höst kommer bokbussen, kommunens bibliotek på hjul, därför att rulla till Ekön, Charlottenborg och Väster.

ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

Brukar inte bokbussen vara i dessa stadsdelar?

– Det kan vara så att den dyker upp vid någon förskola ibland, men då bara på vardagar.

Annons

Personalstyrkan kommer bland annat att bestå av en arabisktalande bibliotekarie och en anställd som talar somaliska. Tanken är att lättare kunna kommunicera och även att ha sagostunder för barn på dessa språk, utöver svenska.

Läs ocksåGratisplatser försvinner - nu tvingas Dunio betala för parkeringenEn parkeringsplats till vänster och till höger en bild på en leende kvinna med slöja.

Samtidigt ingår satsningen i ett större projekt som berör samtliga tre bokbussar i länet, det vill säga även de i Linköping och Norrköping.

– Det handlar om en digitalisering av bokbussen, säger Lillemor Engholm Guy.

Annons

Den har bland annat utrustats med surfplattor för till exempel tidningsläsning och det ska också gå att få hjälp med kommunens olika elektroniska tjänster.

Läs ocksåNils-Gunnar har fel telefon - blir utan hyresbonus till julMan sitter vid ett bord och håller i en mobiltelefon
Läs också Från Italien till Gamla stan - här blir balkongerna läktare Arne hamnade i flyttkarusell som ska pågå i tio år Hem & Hyra granskar: Så mycket miljögift finns i dricksvattnet

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.