Annons

Blåst på kontraktet – får 10 000 i skadestånd

Bjuv ​Kreditupplysningen är gjord, depositionen betald och den gamla lägenheten uppsagd. Men bara några dagar innan Kristoffer Persson ska flytta in i sitt nya hem i Bjuv ringer hyresvärden och säger att de ångrat sig – det blir ingen lägenhet.

Det var i maj i år som Kristoffer Persson blev erbjuden en lägenhet hos Bolo Administration i Bjuv. Kristoffer tackade ja och betalade en månadshyra i deposition.
– De gjorde en kreditupplysning och det såg bra ut. Då sade jag upp min gamla lägenhet.

Annons
 
Men när kontraktet på den nya lägenheten ska skrivas på hade hyresvärden ändrat sig.
– Ekonomiavdelningen ringde och frågade efter mina kontouppgifter. De säger att de vill betala tillbaka depositionen. Det ”hade kommit in uppgifter” om mig och de ville inte ha med mig att göra.
 
Enligt Jessica Myhre, juridiskt ombud för bostadsföretaget, drog Bolo Administration öronen åt sig när Kristoffers blivande grannar protesterade mot den nye hyresgästen.
– Flera av grannarna i det nya huset visste vem han var och sa att han stört tidigare grannar. När vi bad om referenser från den tidigare hyresvärden kunde de inte ge några – Kristoffer hade förbjudit dem att lämna några, säger Jessica Myhre.
 
Kristoffer Persson själv säger dock att han aldrig förbjudit sin tidigare hyresvärd att lämna referenser.
– De skyllde på att jag själv sagt att jag ville flytta ifrån min gamla lägenhet för att slippa stöket där. Men jag har inga problem med polisen och inga kreditskulder.
Kristoffer vände sig till Hyresgästföreningen och efter diskussioner kom parterna överens om en ekonomisk kompensation för det uteblivna kontraktet. Kristoffer Persson fick 10 000 kronor i ersättning ­– men hade ingenstans att bo.
– Jag fick gå till banken och låna 175 000. Det var inga problem, säger Kristoffer Persson som idag bor i en bostadsrätt.

Annons
Läs också Rebeckas framgångsrika bytesresa – så lyckas du med din Son ville ta över lägenhet när mamman dog – det här gäller: "Man ärver inte hyreskontrakt" Så blir din hyra i Blekinge län 2024 Så blir din hyra i Kronobergs län 2024 Tommy får delvis rätt – staten får inte chockhöja hyran för statartorpet Staten vill höja hyran med 80 procent för Tommys slitna statartorp: ”Blåser det ute så viftar gardinerna”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.