HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Blodspår ledde till misstänkt vandal – Landskronabo förlorar kontraktet

Landskrona Blodspåren från den krossade rutan gick till en specifik lägenhet. Det ser värden som bevis på att mannen är skyldig till skadegörelsen. Den och andra störningar gör att han nu omedelbart måste flytta.
Foto: Petra Martinsson/Gry Ellebjerg
Hot och stök. Nu måste hyresgästen i Landskrona flytta. Genrebild.

I hyresnämnden berättade en person i bostadsbolaget om blodspåren. Han hade åkt till den aktuella fastigheten efter samtal om att det var blod i hissen. I anslutning till det hade väktare varit på plats på grund av hög musik och aggressiva personer. En ruta i porten hade slagits sönder och blodspår ledde till en lägenhet.

När fallet togs upp i Hyresnämnden i Malmö var den misstänkte inte på plats. Han hade heller inte på något annat sätt tagit kontakt med nämnden för att berätta sin version. Nämnden skriver att mannen har stört sina grannar vid flera tillfällen men inte så många gånger att det tillsammans är skäl till uppsägning. Dock är några av störningarna mycket allvarliga. Dels skadegörelsen men också att mannen har hotat personal. ”Jag vet var du bor” ska han ha sagt till bostadsbolagets personal vid ett tillfälle och vid ett annat lagt till att han också vet var dennes barn bor. Han har också hotat att slå sönder en postbox och sin lägenhet. En kvinna ska vara så rädd för mannen att hon inte vågar ha sina barn på gården.

Läs ocksåBlodpölar kan vräka hyresgäst

Mannen har fått en varning och blivit uppsagd. Nu beslutar hyresnämnden att mannen genast måste flytta. Gör han det inte självmant kan han avhysas.

Läs också Anklagades för vanvård - får bo kvar Halmstadvärd lyckas höja hyran – men inte så mycket Hyresgäst i Helsingborg hotar att slå barn Hotades av vräkning för att inte ha lagat mat

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.