HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Blötberget till hyresnämnden

Ludvika Ännu en gång drar Hyresgästföreningen Blötbergets fastigheter till hyresnämnden för att få dem att sköta sina fastigheter. 5 november kommer nämnden för att titta på bristerna.

Hyresgästföreningen har vid ett flertal tillfällen påtalat brister i lägenheterna i Blötberget för fastighetsägaren utan att dessa åtgärdats. Parterna har också mötts tidigare i hyresnämnden och nästa onsdag är det alltså dags igen.

I sin ansökan till hyresnämnden listar föreningens jurist Carl Henrik Lindmark några av alla de brister som finns:

Läs ocksåDärför är det svårt att stoppa värstingvärdarna

Trasiga och läckande element, duschblandare och kranar som inte fungerar som de ska, hål i golv i badrum som kan ge fuktskador, fukt- och rötskador på fönster, dålig tillsyn av pelletspanna med risk för brand. Med mera.

Carl Henrik Lindmark skriver att fastigheterna helt saknar en fungerande förvaltning: när hyresgästerna påpekar fel dröjer det länge innan de åtgärdas och ofta händer ingenting. Han påpekar också att företaget har skulder.

Som Hem & Hyra tidigare skrivit har Ludvika kommun också reagerat på den dåliga förvaltningen av fastigheterna och bland annat krävt att hyresvärden sanerar en källare där det varit översvämning samt ser till att det finns pellets till värmeanläggningen.

Läs ocksåVärst 1: Värsta värdens hus stängt - för farligt att bo i
Läs också Varmvattnet tillbaka – nu slipper Roger duscha hos grannarna Utan varmvatten i sju veckor – så har Roger och sambon klarat sig Klagar på de boende – själv har Bessou 10 år gamla hyresskulder

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.