HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Boende rasar mot Kanslihuset

Malmö ​Boende på Munkhätte­gatan och Kantatgatan rasar mot fastighetsägaren B & C Motetten och dess juridiska ombud Kanslihuset.

​Över 115 personer kom när den lokala hyresgästföreningen Motetten / Linden kallade till boendemöte för att diskutera fastighetsägarens agerande. 

− Vi har aldrig haft så mycket folk, säger  Yvonne Nilsson, ordförande i föreningen.

Läs ocksåKanslihuset vill renovera i Eslöv

Det var tidigare i höstas som hyresförhandlingarna mellan Hyresgästföreningen och fastighetsvärden strandade. Istället för att som brukligt lösa frågan i hyresnämnden gick fastighetsägaren ut direkt till de boende med krav på en hyreshöjning på över 5 procent från och med den 1 oktober.

Många av mötesdeltagarna var upprörda: ”Oseriös fastighetsägare och förvaltare”, ”på gränsen till kriminellt”, ”starkt höjda hyror samtidigt som servicen och underhållet är uruselt”, var några av de omdömen förekom under den livliga diskussionen.

Nu ska den lokala hyresgästföreningen gå ut med ett upprop till samtliga hyresgäster för att protestera mot fastighetsägarens sätt att sköta hyressättningen.

Läs ocksåStrandad hyresförhandling avgörs i hyresnämnden
Läs också 8 av 10 betalar direktavisering trots Hyresgästföreningens avrådan Heimstaden strandade förhandlingarna Nya hyror klara i Malmö

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.