Annons

Boende rasar mot Kanslihuset

Malmö ​Boende på Munkhätte­gatan och Kantatgatan rasar mot fastighetsägaren B & C Motetten och dess juridiska ombud Kanslihuset.

​Över 115 personer kom när den lokala hyresgästföreningen Motetten / Linden kallade till boendemöte för att diskutera fastighetsägarens agerande. 

− Vi har aldrig haft så mycket folk, säger  Yvonne Nilsson, ordförande i föreningen.

ANNONSTänk rätt när du står inför en ny fastighetsaffär

Det var tidigare i höstas som hyresförhandlingarna mellan Hyresgästföreningen och fastighetsvärden strandade. Istället för att som brukligt lösa frågan i hyresnämnden gick fastighetsägaren ut direkt till de boende med krav på en hyreshöjning på över 5 procent från och med den 1 oktober.

Annons

Många av mötesdeltagarna var upprörda: ”Oseriös fastighetsägare och förvaltare”, ”på gränsen till kriminellt”, ”starkt höjda hyror samtidigt som servicen och underhållet är uruselt”, var några av de omdömen förekom under den livliga diskussionen.

Nu ska den lokala hyresgästföreningen gå ut med ett upprop till samtliga hyresgäster för att protestera mot fastighetsägarens sätt att sköta hyressättningen.

Annons
Läs ocksåTog fajten mot monsterkravet – slapp hyreshöjning på 28 procent: ”Fantastisk skillnad”Bostadsrättsföreningen krävde en hyreshöjning på upp till 28 procent. Men flera hyresgäster vägrade gå med på det.
Läs också Lars betalar inte värdens smyghöjning: ”Det handlar om solidaritet” Storkonflikt om årets hyreshöjning – Willhem lämnade förhandlingsbordet men höjde hyrorna ändå Tusentals får smyghöjd hyra efter strandade förhandlingar: ”Fattar inte vad de håller på med” Hyresbasen om direktaviseringen i Malmö: ”Fel att göra så”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.