Annons

Boende rasar mot Kanslihuset

Malmö ​Boende på Munkhätte­gatan och Kantatgatan rasar mot fastighetsägaren B & C Motetten och dess juridiska ombud Kanslihuset.

​Över 115 personer kom när den lokala hyresgästföreningen Motetten / Linden kallade till boendemöte för att diskutera fastighetsägarens agerande. 

− Vi har aldrig haft så mycket folk, säger  Yvonne Nilsson, ordförande i föreningen.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Det var tidigare i höstas som hyresförhandlingarna mellan Hyresgästföreningen och fastighetsvärden strandade. Istället för att som brukligt lösa frågan i hyresnämnden gick fastighetsägaren ut direkt till de boende med krav på en hyreshöjning på över 5 procent från och med den 1 oktober.

Annons

Många av mötesdeltagarna var upprörda: ”Oseriös fastighetsägare och förvaltare”, ”på gränsen till kriminellt”, ”starkt höjda hyror samtidigt som servicen och underhållet är uruselt”, var några av de omdömen förekom under den livliga diskussionen.

Nu ska den lokala hyresgästföreningen gå ut med ett upprop till samtliga hyresgäster för att protestera mot fastighetsägarens sätt att sköta hyressättningen.

Annons
Läs ocksåTillsammans har de bott 110 år i huset – nu vill värden kasta ut demBoöbolagen fick inte igenom sin hyreshöjning. Då fick alla hyresgästerna ett brev om att de är uppsagda.
Läs också Här höjer värdarna hyrorna utan att förhandla - Wladimir vägrar betala: "Jag blev arg" Förra årets hyra höjdes utan förhandling – nu strandar Västerstaden igen Hyreshöjningskaos: Eva fick vänta 14 månader på svar Tog strid mot tokhög höjning – påverkar hundratals hyresgäster: "Vill bara tjäna pengar"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.