HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Boinflytande i praktiken under ”sommarforum”

Dalarna Under tre dagar har förtroendevalda från tre regioner samlats i Sandviken för att lära sig mer om boinflytande under "Sommarforum 2014"
Foto: Ove Mohlin
Hyresgästföreningens nya ordförande Marie Linder invigningstalade.

Vad kan man egentligen göra för att det ska bli bättre i sitt bostadsområde? Det får närmare 100 deltagare vid Sommarforum i Högbo bruk i Sandviken lära sig mer om.

Temat är lokalt boinflytande och utifrån det kommer man diskutera tre ämnen:

Läs ocksåMonika och Pekka kan andas ut – utredning ändrade ingetEn kvinna och en man som står på varsin sida om en stor skylt med Kopparstadens logga på.
  •     Lokalt miljöarbete
  •     Demokrati i praktiken
  •     Mötesplatser i bostadsområdet som finns och som kan skapas

Syftet med forumet är att stödja och utveckla hyresgästföreningens lokala engagemang genom seminarier, föreläsningar, grupparbeten, nätverksbyggande och gemenskap.

Mötet invigdes av Hyresgästföreningens nyvalda ordförande Marie Linder och pågår i tre dagar. Det är aktiva i Hyresgästföreningens region Mitt- Aros/Gävle och Norrland som deltar i forumet.

Läs också Många betalar i onödan – så slapp Julia flytträkningen 36 kommunala hyror klara i Mellansverige – vi har listan Anklagades för rasism – nu lämnar han alla förtroendeuppdrag Kvinnor inom Hyresgästföreningen: Det är för mycket ”lilla gumman”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.