Annons

Bokaler och nya gathus får årets arkitekturpris

Skåne ​Skånes Arkitekturpris har i år två vinnare. Utmärkelsen som delas ut av Region Skåne delas i år av Bennets Bazaar i Malmöstadsdelen Rosengård och det moderna gathusprojektet, Townhouse i Landskrona. 

Bennets Bazaar som invigdes i februari i år är ett nytt koncept som fått namnet bokaler, som är en sammanslagning av orden bo och lokal och fungerar precis som det låter.  Bennets Bazaar i Rosengård ägs och förvaltas av MKB Fastighets AB.

Med bokalerna har MKB skapat en helt ny kontraktsform som ger småföretagare möjlighet att hyra både bostad och lokal i direkt anslutning till varandra.

Annons
ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

Bennets Bazaar är ritat av Jeanecke Arkitekter och uppfört av MKB.

Annons
Den andra vinnaren av tävlingen är Townhouse i Landskrona vilket är skapat av arkitekterna Elding Oscarson och uppfört av Ahlgen/Löökas. Målsättningen har varit ett nytt sätt att tänka gathus i Landskrona.
 
Den spännande designen bryter med de omkringliggande husen samtidigt som den ingår i kvarterets helhet och utmanar gängse norm av gatubilden.

Läs också Nya lägenheterna: trängre, dyrare och sämre planerade Husritaren skapar vykort från verkligheten Hyresgästerna i världskända "Sockerbiten" i Björkhagen värnar om sitt hus: "Vi behöver en egen arkitekt" Emma bor i prisat hus: ”Härligt att det kan byggas nåt som sticker ut” Så blev pisstunneln en selfiedröm

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.