Annons

Bokaler och nya gathus får årets arkitekturpris

Skåne ​Skånes Arkitekturpris har i år två vinnare. Utmärkelsen som delas ut av Region Skåne delas i år av Bennets Bazaar i Malmöstadsdelen Rosengård och det moderna gathusprojektet, Townhouse i Landskrona. 

Bennets Bazaar som invigdes i februari i år är ett nytt koncept som fått namnet bokaler, som är en sammanslagning av orden bo och lokal och fungerar precis som det låter.  Bennets Bazaar i Rosengård ägs och förvaltas av MKB Fastighets AB.

Med bokalerna har MKB skapat en helt ny kontraktsform som ger småföretagare möjlighet att hyra både bostad och lokal i direkt anslutning till varandra.

Annons
ANNONSRebeckas framgångsrika bytesresa – så lyckas du med din

Bennets Bazaar är ritat av Jeanecke Arkitekter och uppfört av MKB.

Annons
Den andra vinnaren av tävlingen är Townhouse i Landskrona vilket är skapat av arkitekterna Elding Oscarson och uppfört av Ahlgen/Löökas. Målsättningen har varit ett nytt sätt att tänka gathus i Landskrona.
 
Den spännande designen bryter med de omkringliggande husen samtidigt som den ingår i kvarterets helhet och utmanar gängse norm av gatubilden.

Läs också Nya lägenheterna: trängre, dyrare och sämre planerade Husritaren skapar vykort från verkligheten Hyresgästerna i världskända "Sockerbiten" i Björkhagen värnar om sitt hus: "Vi behöver en egen arkitekt" Emma bor i prisat hus: ”Härligt att det kan byggas nåt som sticker ut” Så blev pisstunneln en selfiedröm

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.