Annons

Bopolitisk skola på Solgården

Vänersborg Hur skapar vi lokal bostadspolitik? Den frågan jobbar just nu ett gäng förtroendevalda med på Solgården utanför Vänersborg.
, , , ,

De kom från Borås, Falköping, Lysekil, Mellerud, Skövde och Trollhättan. Gruppen av förtroendevalda som under lördagen tagit sig till Solgården för att lära sig mer om opinionsbildning. Flera av dem ingår i det bostadspolitiska nätverk som Hyresgästföreningen dragit igång för förtroendevalda tidigare i år.

– Vad är det ni ser när ni ska beskriva bostadsfrågan där just ni bor? Det är frågan vi ska utgå ifrån idag, sade Jan Lundqvist som leder dagens workshop. 

ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

De nio deltagarna fick träffa en representant från Hem & Hyra som berättade vad som ”triggar igång en journalist”. Det blev ett samtal kring nyhetsvinklar, idéer om nyhetsuppslag samt möjliga vägar att nå fram i nyhetsbruset. Ett gott exempel från Lysekil lyfts fram, där en grupp hyresgäster själva försökt påverka politikerna att få fart på byggandet. 

Annons

– Vi har tröttnat på att politikerna inte följer de planer de själva dragit upp för byggandet och bland annat gjort en film som beskriver de bostadspolitiska utmaningarna i Lysekil, säger Roland Karlsson. 

Under dagen blev det även tid för grupparbeten samt en fiktiv presskonferens där ett lokalt bostadspolitiskt program presenterades för pressen. 

Annons
Läs ocksåHyresgästföreningen säljer kollot Solgården: "Fantastiskt om nån drev det vidare i samma anda"Hyresgästföreningen säljer Solgården som använts för kollo för barn i utsatta områden. "Det vore fantastiskt om någon drev det vidare i samma anda", säger regionchef Peter Laang.
Läs också Nu kan lagen ändras – hårdare tag mot kriminella och deras föräldrar Lägger ner kollo för utsatta barn: "Inte ekonomiskt försvarbart att driva Solgården" Åses stadsvandring blottlägger gränserna i Gränby Agnetha Andersson ny regionordförande efter votering – "Tack för förtroendet"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.