Annons

Boråskontoret blir mötesplats – nu gäller det att boka tid

Västra Götaland Under 40 år har Hyresgästföreningen dagligen haft öppet kontoret på Allégatan 61 i Borås för medlemmar. Nu blir det slut med att komma dit och få råd och hjälp direkt. I stället blir det en mötesplats i lokalerna.

​– Vi kommer att göra en jättesatsning på att finnas lokalt i kommunerna, vilket betyder bättre kontakt med medlemmar och hyresgäster, säger chefen för Hyresgästföreningen region BohusÄlvsborg-Skaraborg Arne Nilsson.

Han hänvisar till generösa öppettider via telefon och mejl.
– Vi har öppet telefonjouren även kvällstid dit medlemmarna kan vända sig. Visst förstår jag att de som får vända vid dörren blir besvikna när det är stängt. Vi ger medlemmarna god service, men på annat, säger han.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

I lokalerna i Borås, som döpts om till mötesplatser, kommer förhandlare, jurister, kommuncoach och förtroendevalda att jobba mer tillsammans. När dessa är på plats kommer det att vara öppet.
 Men vill du vara säker på att träffa en jurist eller förhandlare personligen gäller i fortsättningen att boka tid.

Annons

Påverkansarbete är en annan viktig del i arbetet.
– Vi ska ha bättre koll på politiska beslut som påverkar hyrorna. Ett annat sätt att jobba för så låga hyror som möjligt, säger Arne Nilsson.

Hyresgästföreningen region BohusÄlvsborg-Skaraborg, som har nästan 39 000 medlemmar, satsar på fyra mötesplatser: Borås, Trollhättan, Uddevalla och Skövde. Huvudkontoret finns i Vänersborg. I regionen ingår 39 kommuner i Västra Götaland.

Annons
Läs ocksåHyresgästföreningen hoppar av evenemang runt Eurovision – ”Glädjen borta”Den svenska artisten Loreen efter Eurovisionvinsten i Liverpool 2023 samt Hyresgästföreningens logga.
Läs också Tom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från Hyresgästföreningen Ny lag ska säkra kontraktet för barnfamiljer: "Snävt men ett steg i rätt riktning" Hyrorna klara för 30 000 hyresgäster hos Uppsalahem: ”Hur ska pengarna räcka till?” Efter jättestrandningen – nu rekordhöjs hyrorna i Malmö

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.