HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Boråskontoret blir mötesplats – nu gäller det att boka tid

Västra Götaland Under 40 år har Hyresgästföreningen dagligen haft öppet kontoret på Allégatan 61 i Borås för medlemmar. Nu blir det slut med att komma dit och få råd och hjälp direkt. I stället blir det en mötesplats i lokalerna.

​– Vi kommer att göra en jättesatsning på att finnas lokalt i kommunerna, vilket betyder bättre kontakt med medlemmar och hyresgäster, säger chefen för Hyresgästföreningen region BohusÄlvsborg-Skaraborg Arne Nilsson.

Han hänvisar till generösa öppettider via telefon och mejl.
– Vi har öppet telefonjouren även kvällstid dit medlemmarna kan vända sig. Visst förstår jag att de som får vända vid dörren blir besvikna när det är stängt. Vi ger medlemmarna god service, men på annat, säger han.

Läs ocksåHyreskraven väcker ont blod - men försvaras av värdarna

I lokalerna i Borås, som döpts om till mötesplatser, kommer förhandlare, jurister, kommuncoach och förtroendevalda att jobba mer tillsammans. När dessa är på plats kommer det att vara öppet.
 Men vill du vara säker på att träffa en jurist eller förhandlare personligen gäller i fortsättningen att boka tid.

Påverkansarbete är en annan viktig del i arbetet.
– Vi ska ha bättre koll på politiska beslut som påverkar hyrorna. Ett annat sätt att jobba för så låga hyror som möjligt, säger Arne Nilsson.

Hyresgästföreningen region BohusÄlvsborg-Skaraborg, som har nästan 39 000 medlemmar, satsar på fyra mötesplatser: Borås, Trollhättan, Uddevalla och Skövde. Huvudkontoret finns i Vänersborg. I regionen ingår 39 kommuner i Västra Götaland.

Läs ocksåFrån 12 procent ner till två – 120 hyreskrav inne, så mycket vill din värd höjaHyresförhandlingar 2023, Hyreshöjning, Hyresgästföreningen
Läs också Rapport: Bostadsbolagen visar fortsatt god ekonomi: ”Ingen anledning att chockhöja hyror” Tidigare ordförande i lokal hyresgästförening sägs upp Ingen prövning i Högsta domstolen – Maria får bo kvar i hotellhus

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.