HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Borgensman får betala uteblivna hyror

Malmö Kvinnan gick i god för mannens hyreskontrakt. I våras slutade han att betala sin hyra och nu får hon leta fram plånboken.

Det rör sig om över 60 000 kronor plus ränta –  summan består i bland annat i obetalda hyror, rättegångskostnader och inkassoavgifter.

Efter att ha bott i lägenheten på Lindängen i över tio år slutade mannen att betala sin hyra i början av året. Eftersom kvinnan tidigare hade gått in som borgensman ville värden att hon skulle betala skulden och de kom överens om att lösa det genom en avbetalningsplan. Men eftersom inga pengar kom in så gick ärendet vidare och landade i tingsrätten. Enligt tredskodomen måste mannen nu flytta, gör han det inte frivilligt kan det bli fråga om avhysning. Skulden ska borgensmannen och hyresgästen dela på.
Det finns fortfarande tid att överklaga beslutet men hittils har varken mannen eller kvinna visat något intresse. Värden har letat efter båda två men de har varit omöjliga att hitta under större delen av processen. Enligt tingrättens handlingar finns det även misstankar om att bostaden även har hyrts ut svart under tiden.

Fakta: Fakta

En borgensman är någon som går i god för att hyreskontraktet följs. Det kan handla om att hyresgästens ekonomi inte matchar värdens krav. Borgensmannens ekonomi genomgår kontroll och personen ska sedan ansvara för att pengarna betalas om hyresgästen inte klarar av det själv.

Läs också Oansvarigt eller det enda rätta? - Eidars lån skapar debatt Amir lurades av hyresbedragaren - hela familjen blev hemlös efter bluffen Så mycket kostade fusket i bostadskön – den misstänkte insidern krävs på miljonbelopp Omfattande brand i hyreshus i Malmö Malmövärd planterar 500 träd

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.