Annons

Borgensman får betala uteblivna hyror

Malmö Kvinnan gick i god för mannens hyreskontrakt. I våras slutade han att betala sin hyra och nu får hon leta fram plånboken.

Det rör sig om över 60 000 kronor plus ränta –  summan består i bland annat i obetalda hyror, rättegångskostnader och inkassoavgifter.

Annons
Efter att ha bott i lägenheten på Lindängen i över tio år slutade mannen att betala sin hyra i början av året. Eftersom kvinnan tidigare hade gått in som borgensman ville värden att hon skulle betala skulden och de kom överens om att lösa det genom en avbetalningsplan. Men eftersom inga pengar kom in så gick ärendet vidare och landade i tingsrätten. Enligt tredskodomen måste mannen nu flytta, gör han det inte frivilligt kan det bli fråga om avhysning. Skulden ska borgensmannen och hyresgästen dela på.
Det finns fortfarande tid att överklaga beslutet men hittils har varken mannen eller kvinna visat något intresse. Värden har letat efter båda två men de har varit omöjliga att hitta under större delen av processen. Enligt tingrättens handlingar finns det även misstankar om att bostaden även har hyrts ut svart under tiden.

Annons
Fakta: Fakta

En borgensman är någon som går i god för att hyreskontraktet följs. Det kan handla om att hyresgästens ekonomi inte matchar värdens krav. Borgensmannens ekonomi genomgår kontroll och personen ska sedan ansvara för att pengarna betalas om hyresgästen inte klarar av det själv.

Läs också Smarta tips för att hyra ut din bostad enklare Johnny ville rädda sin bror från hemlöshet – blev uppsagd tre gånger: "Känns som en häxjakt" Hyresgäst fick ingen hyresavi på flera år – nu blir hon vräkt för obetalda hyror Ny lag ska säkra kontraktet för barnfamiljer: "Snävt men ett steg i rätt riktning" Grannen slet av Monas slöja när hon konfronterade rasism mot barn: ”Jag är fortfarande rädd” Vräkt efter socialens hyresmiss – kommunen anmälde sig själv för allvarliga brister

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.