Annons

Bortglömt avtal kostar miljoner

Gotland Region Gotland glömde säga upp kontraktet för fem tomma lägenheter hos Gotlandshem. Nu tvingas regionen betala flera miljoner i hyra, rapporterar P4 Gotland.

På Silvergatan i Hemse har socialförvaltningen hyrt fem lägenheter och en gemensamhetslokal för ett gruppboende. Men trots att verksamheten flyttade till Klintehamn för flera år sedan gjordes ingen uppsägning av hyresavtalet hos det kommunala bostadsbolaget Gotlandshem, rapporterar P4 Gotland.

Kontraktet kostar regionen omkring en halv miljon om året. I slutet av mars skulle socialförvaltningen lämna tillbaka nycklarna i tron om att hyresavtalet var uppsagt, men det löper nu på i fem år till.

ANNONSRebeckas framgångsrika bytesresa – så lyckas du med din

– Vi har ganska många hyresavtal. Inom socialförvaltningen har jag drygt 230 olika avtal med olika avtalsperioder och allt från stort till smått. Det är lite mycket att hålla koll på, säger Niklas Sköld, ansvarig för socialförvaltningens lokaler, till P4 Gotland.

Annons

Enligt radion ska socialförvaltningen undersöka om Gotlandshem vill återta uthyrningen eller om bostäderna kan hyras ut till exempelvis ensamkommande flyktingbarn. För regionen innebär avtalet en kostnad på 2,5 miljoner de närmaste fem åren.

Enligt Niklas Sköld hade det bästa varit om kontraktet hade sagts upp i tid.

Läs ocksåGotlandshem krävde 17,53 procent i hyreshöjning – fick 5,6 procentSusanne Davidsson, Hyresgästföreningen, Joakim Martell, Gotlandshem

– Det är ju det bästa och att man har samma papper överallt också. Men det är sånt som händer. Vi klantar oss kanske allihopa i vårt arbete, men det är ett olycksfall i arbetet, säger han till P4 Gotland.

Annons

Hem & Hyra har sökt Gotlandshem för en kommentar, men utan resultat.

Läs också Kraschlandning för hyresförhandlingarna på Gotland: "Skulle leda till katastrof" Barbro protesterar mot 17 procents hyreshöjning: "Jag kan tvingas flytta" Gotlandshem vill riva 148 hyresrätter – oroligt läge för hyresgästerna Allt fler värdar kräver saftig hyreshöjning – Gotlandshem vill höja med 9,95 procent

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.