Annons

Bostadsbedragare lurade hyresgäst på 44 000 kronor

Malmö Hyresgästen svarade på en annons på Blocket och lurades att betala 44 000 kronor i deposition, för en lägenhet som inte skulle hyras ut.
Foto: Anders Paulsson
Malmö tingsrätt.

Mannen var bosatt i Stockholm när han hittade en lägenhetsannons på Blocket. För en trea i Oxie skulle han få betala en hyra på 11 000 kronor i månaden. Depositionen var på totalt 44 000 kronor. Uthyraren uppgav att han var gift med kvinnan som stod på förstahandskontraktet och mannen och uthyraren skrev på hyreskontraktet. Men när mannen i veckan tog med sin familj till trean för att visa upp sin nya bostad visade det sig att kvinnan som bodde i lägenheten var helt ovetande till upplägget. Tvärtom var hon alldeles nyinflyttad och hade inte för avsikt att hyra ut sin lägenhet alls. Nu har mannen vänt sig till tingsrätten med en stämningsansökan med hopp om att kunna få tillbaka depositionen.

Annons
Annons
Läs också Guide till hemförsäkringar Mormor Ingrid ville hjälpa barnbarn - nekas hyra ut i andra hand av domstol Mannen ville spara el, skaffade kamin och orsakade brand – får betala skadestånd Bodde i Nigeria i fyra år – lägenhetsbluffen avslöjades av felanmälan Här höjer värdarna hyrorna utan att förhandla - Wladimir vägrar betala: "Jag blev arg" Mormor vill bo nära barnbarn och hjälpa till med livspussel – värden sätter stopp för planerna

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.