Annons

Bostadsbedragare lurade hyresgäst på 44 000 kronor

Malmö Hyresgästen svarade på en annons på Blocket och lurades att betala 44 000 kronor i deposition, för en lägenhet som inte skulle hyras ut.
Foto: Anders Paulsson
Malmö tingsrätt.

Mannen var bosatt i Stockholm när han hittade en lägenhetsannons på Blocket. För en trea i Oxie skulle han få betala en hyra på 11 000 kronor i månaden. Depositionen var på totalt 44 000 kronor. Uthyraren uppgav att han var gift med kvinnan som stod på förstahandskontraktet och mannen och uthyraren skrev på hyreskontraktet. Men när mannen i veckan tog med sin familj till trean för att visa upp sin nya bostad visade det sig att kvinnan som bodde i lägenheten var helt ovetande till upplägget. Tvärtom var hon alldeles nyinflyttad och hade inte för avsikt att hyra ut sin lägenhet alls. Nu har mannen vänt sig till tingsrätten med en stämningsansökan med hopp om att kunna få tillbaka depositionen.

Annons
Annons
Läs också Rebeckas framgångsrika bytesresa – så lyckas du med din Ny lag ska säkra kontraktet för barnfamiljer: "Snävt men ett steg i rätt riktning" Kenth hamnade i hemlösfällan: ”Blir du vräkt är du rökt” – få kommuner ger hyresgaranti Fick inte igenom enorma hyreshöjningen: "Måste spara pengar på något annat" Barnfamilj på nio personer kastas ut efter sena hyror – Valentine: ”Det här kommer bli jättesvårt” Skulle göra köttbullar med spikar åt grannens hund – får bo kvar på prov

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.