Annons

Bostadsbolaget i Mjölby förbjuder husdjursägare att tvätta

Mjölby ​Får hyresgäster med husdjur inte längre använda tvättstugorna i området Olofstorp i Mantorp? Hyresvärden Bostadsbolaget i Mjölby har satt upp anslag där hyresgästerna förbjuds att tvätta textilier som innehåller hår från pälsdjur.

​”Tänk på att det finns pälsdjursallergiker som kan bli sjuka av att bli utsatta av detta. Det är också ett irritationsmoment och otrevligt rent allmänt, när den som tvättar får exempelvis hund eller katthår i sina kläder.”

Så står det bland annat på anslagen som nyligen sattes upp i tvättstugorna i Olofstorp. Lapparna är försedda med hyresvärden Bostadsbolagets logotyp och meddelandet är undertecknat ”Förvaltningen”.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Hyresgästen Björn Johansson, som också är regionordförande för Hyresgästföreningen region Sydost, reagerade starkt när han skulle tvätta och såg lappen.

– Drygt 80 procent av oss som bor här har hund eller katt, säger han.

Björn Johansson, som själv är kattägare, konstaterar att det är i princip omöjligt att garantera att kläderna som ska tvättas inte innehåller djurhår.

Annons
Läs ocksåRadhusens dåliga brandskydd fixas inte - Hyresgästen Ida: "Det är katastrof"

– Man behöver ju inte ens ha djur själv utan kan ha fått hår på kläderna någon annanstans.

Han tolkar hyresvärdens meddelande som en uppmaning till hyresgästerna att skaffa egna tvättmaskiner i lägenheterna.

– I så fall får vi påkalla förhandling om en hyressänkning, eftersom de nuvarande hyrorna är satta med hänsyn till att man har tillgång till tvättstuga, säger Björn Johansson, som kallar meddelandet ”arrogant”.

Läs ocksåIngelas jobb: se till att färre förlorar sina hemEn kvinna med ljust hår står utomhus. I bakgrunden syns hyreshus.

Han säger sig ha förståelse för allergikers situation, men menar att detta är fel sätt att försöka lösa ett sådant problem.

Annons

– Det är klart att jag man ska göra rent efter sig. Men det gäller ju alla, oavsett om man har husdjur eller inte, säger Björn Johansson.

Läs mer här:
”En olycklig formulering”

Läs också Gratisplatser försvinner - nu tvingas Dunio betala för parkeringen Batteridrivet luciatåg fixade julstämning i Mjölbys bostadsområden Corona skapar dålig stämning - då säger värden till på skarpen

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.