Annons

Bostadsborgarråd vill inte ta bort köavgift för ungdomar

Stockholm Moderaterna vill ta bort Bostadsförmedlingens köavgift för unga. "En dålig idé som skulle leda till en höjning för alla andra", anser bostadsborgarrådet Ann-Margarethe Livh.

Det var i ett pressmedelande i fredags som moderaterna i Stockholm gick ut med förslaget att köavgiften för de mellan 18 och 26 år, som står i bostadskön, skulle tas bort. Argumentet är att Bostadsförmedlingen i Stockholm förra året gick med 3,4 miljoner kronor i vinst. 

Jennyfer Redin, (M) ledamot i Bostadsförmedlingen Stockholm, säger i pressmeddelandet att staden inte ska tjäna pengar på att människor står i bostadskön och att det med tanke på överskottet är ett utmärkt tillfälle att ta bort köavgiften.

Annons
ANNONSLånestrategier för hyresgäster

Men hon får mothugg av Ann-Margarethe Livh, (V) och bostadsborgaråd i Stockholm, som menar att frågan om att ta bort köavgiften redan har utretts och avfärdats som en dålig lösning. Enligt henne skulle det innebära uteblivna intäkter på 23 miljoner kronor om de 110 000 mellan 18-26 som står i kön slapp betala.

– Konsekvensen blir att vi får höja cirka 60 kronor för alla andra för att inte gå med en förlust på 23 miljoner kronor, till exempel ensamstående mammor eller andra som har lika dålig ekonomi som ungdomar. Jag tycker inte det är en speciellt bra ide, säger hon.

Annons
Läs också Nyseparerade Piotr nekas bostad av värden Einar Mattsson – för att han har barn Sollentunabo fick lägenhet efter 16 dagar i bostadskön Ensamstående Lisa nekades lägenhet – så svarar Bostadsförmedlingens vd Värd säger nej till ensamstående Lisa – ”lägenheten avsedd för två vuxna och två barn” Gemensamma kön läggs ner – gratis igen att köa hos Lulebo

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.