HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Bostadsbristen försvårar för misshandlade kvinnor

Örebro Bostadsbristen i Örebro gör att kvinnor tvingas stanna kvar på kvinnohuset längre än de egentligen skulle behöva, vilket gör att andra kvinnor med skyddsbehov inte får någon plats.

Det är Sveriges radio P4 Örebro som berättar att kvinnohusets åtta platser ofta är så fullbelagda och att huset tvingas säga nej till kvinnor som upplever att de är i behov av skydd.

En av orsakerna är att kvinnor som kommit vidare i processen och egentligen är redo för ett eget boende, inte kan flytta då det saknas bostäder.

Vid 152 tillfällen förra året fick kvinnohuset säga nej när kvinnor sökte hjälp, hälften av dem berodde på att det var kvinnohuset var fullt.

– I genomsnitt bor man i 52 dygn hos oss och vi ser att många kvinnor skulle vara redo att flytta ut tidigare utifrån att de inte längre är i behov av skydd eller stöd. Men de kan inte flytta då de inte har någon bostad att flytta till, säger Emelie Liljedal som är kurator på kvinnohuset till Sveriges Radio Örebro.

I december räknar man med att trycket kan lätta något då det nya kvinnohuset som Hem & Hyra tidigare har berättat om beräknas stå klart där det kommer finnas plats för elva kvinnor i stället för nuvarande åtta.


Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.