Annons

Bostadsministern gästar Alingsås och Skövde

Västra Götaland Två nya hus höjer sig över den övriga bebyggelsen på Noltorpshöjd i Alingsås. Hit kommer nu bostadsminister Peter Eriksson på besök. Och därefter åker han till Skövde där han bland annat inviger ett nytt bostadsområde byggt helt i trä.
Foto: Karin Gistedt
Alingsås får besök av bostadsminister Peter Eriksson. Han ska se hur nybygget på Noltorpshöjd har blivit.

För en månad sedan flyttade de första hyresgästerna in i ett av de två sjuvåningshusen som Alingsåshem nu bygger på Bollvägen. På tisdagen, den 31 oktober, kommer bostadsministern på besök. Förutom en rundvandring i området i Alingsås kommer ministern också att besöka Bo och Barbro Johansson som nyligen flyttat in i det nya huset. De har varit Alingsåshem trogna i 50 år och har flyttat från ett annat område i stan till det nybyggda huset.
Det som väckt bostadsministerns intresse för de nya husen är bland annat att bostadsbolaget var tidiga med att ansöka om det statliga investeringsstödet för nybyggnation. Bolaget menar att stödet gjort att hyresnivån på Noltorpshöjd ligger i genomsnitt 400 kronor lägre per kvadratmeter och år än om man inte fått bidraget.
Peter Eriksson ska förutom rundvandring och hemma-hos-besök också plantera en pelarbok framför huset.
De nybyggda höghusen innehåller vardera 28 lägenheter, 15 tvåor och 13 trerummare. Det hus som ännu inte är inflyttningsklart reserveras för 65+ och där kommer boende i området att ha förtur. Den som vill bo kvar i Noltorp, men som behöver hiss och annan tillgänglighetsanpassning ska få möjlighet att få ny lägenhet.
Under eftermiddagen åker Peter Eriksson vidare till Skövde där bostäder för unga och äldre är prioriterat. I Skövde kommer bostadsministern att besöka tre nya bostadsprojekt, det nya bostadsområdet Ekedal som bostadsministern besöker först är byggda för unga mellan 18–29 år och har en hyra som tillhör de lägsta för nyproduktion i landet.
Därefter åker han till området Aspö Eko-logi där över 200 nya bostäder håller på att byggas, innan han åker vidare till bostadsområdet Frostaliden där bostadsminister Peter Eriksson ska inviga byggstarten av 189 lägenheter vars framtida hyror hålls nere med hjälp av bland annat det statliga investeringsstödet. Lägenheterna är fördelade på sex höghus som alla har en stomme av trä.

Annons
Annons
Läs också Smarta tips för att hyra ut din bostad enklare Träd allt viktigare för att hålla nere temperaturen: "En ögonöppnare för många" Svenska hem upplevs allt varmare - större problem än kylan vintertid Därför kan det bli extra varmt precis här - som en ö med höga temperaturer Friad trots sms: "Jag ska skära sönder dina äckliga soffor och bränna ner din lägenhet" Värden övergav hyresgäster i sopkaos och smuts – nu dyker Oscar Properties upp igen

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.