Annons

Bostadspolitisk panel på årsmötet

Kalmar I tisdags hölls årsmötet för Hyresgästföreningen Kalmar, Torsås och Öland. Under mötet hölls en bostadspolitisk debatt som lockade många åhörare och som skapade många diskussioner.
Bostadspolitisk debatt på årsmötet.

Det blev ett välbesökt årsmöte som i år hölls på Brofästet Hotell och Konferens. Ett 70-tal gäster kom varav 34 röstberättigade. Många kom för att delta i den bostadspolitiska debatten. Representanter från samtliga partier var inbjudna till panelen för att diskutera en av valårets hetaste frågor på ett lokalt plan; bostadsbristen. 

– Det blev tydligt att många av våra politiker inte är insatta i frågan. Det fanns en stor osäkerhet kring sakfrågorna, bland annat vad begreppet boinflytande faktiskt innebär, konstaterar Anders Liffner, verksamhetsutvecklare på Hyresgästföreningen i Kalmar.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Debatten skapade så många diskussioner att man bara hann med två av sina sju planerade punkter.

– Det här är en het potatis. Nu planerar vi på Hyresgästföreningen att försöka bjuda in till ytterligare en paneldebatt innan valet.

Annons

En diskussionsfråga handlade om behovet av ökade räntesubventioner för nybyggnation av hyresrätter. Här var de flesta partier överens om att det behövs och att de vill jobba för det. Frågan om hur de ska verka för ökade räntesubventioner besvarades dock inte.

Läs ocksåDe bor med ruttnande fönster – vite på tiotusentals kronor tvingar värden att fixaDe spröjsade fönstren var fuktiga av kondens när hyresnämndens ledamöter åkte ut för att själva bedöma hur skadade de var.

Två guldmedaljörer utsågs på mötet. Det var Göran Wiegert och Bengt Thomassons som fick utmärkelserna för sina vardera 20-åriga styrelseengagemang.

Endast små justeringar gjordes i styrelsesammansättningen. Styrelseordförande Ulf Danielsson sitter kvar ytterligare ett år. Den enda egentliga förändringen blev att styrelsen utökades från sju till nio personer.  

Annons

I övrigt gick mötet smidigt och alla beslut som fattades var enhälliga, uppger Anders Liffner.

Läs ocksåBarbro lämnade sitt älskade Gotland efter rekordhöga kravet: "Hyran blev droppen"
Läs också Riskerar förlora sitt hyreskontrakt – hyrde ut åtta nätter via Airbnb När som helst kan marken ge vika – deras hem står mitt i riskzonen ”Hade varit fruktansvärt” Mannen ville spara el, skaffade kamin och orsakade brand – får betala skadestånd

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.