Annons

Böter för försenad bostad

Sundsvall Sundsvalls kommun tvingas betala över två miljoner i böter för att inte ha skaffat fram boende till funktionshindrade inom rimlig tid.

Inspektionen för vård och omsorg, IVO, har granskat tre anmälningar där personer i Sundsvall inte fått bostad med särskild service i tid.

I ett av fallen tog det två år och fem månader innan den funktionshidrade fick bostad. Trots att det funnits beslut om att personen haft rätt till boende med särskild service.

Annons
ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

Kommunen har bland annat skyllt på en förvärrad bostadsbrist som förklaring till dröjsmålen. Men den förklaringen förmildrar inte domen för kommunen som nu får betala för förseningarna.

IVO har efter sina utredningar vänt sig till förvaltningsrätten för att utkräva böter för dröjsmålen. IVO fick rätt i samtliga fall och förvaltningsrätten dömer nu därför ut ett totalt bötesbelopp på över 2,1 miljoner kronor.

Annons

Läs också Här river kommunen Amirs koja: "Det var mitt hem i åtta år" Glömde släcka ljuset – döms till att betala en kvarts miljon Efter åtta år i skogen – nu vräks Amir från kojan: "Det var min enda utväg" Juristen om hyresgäster som krävs på betalning för störning: "Unik prövning blir vägledande" Värden rotade igenom Emmas sopor – skickade faktura på tusen kronor: ”Helt absurt”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.