Annons

Botkyrkabyggen anställer fler arbetslösa kvinnor

Botkyrka Botkyrkabyggen Går vidare med sin satsning på att ge långtidsarbetslösa kvinnor ett jobb och lära sig svenska. Dagens nio jobb ska bli 18 i höst och på sikt 100 stycken.
Foto: Alexander Donka
Alexander Donka

Botkyrkabyggen har uppmärksammats för sitt projekt ”Qvinna i Botkyrka”, som innebär att bolagets kvinnliga hyresgäster, som är långtidsarbetslösa och dåliga på svenska, får både jobb och svenskundervisning under ett år.

Susanne Axelsson Heldring, HR-chef på Botkyrkabyggen säger att de nio kvinnor som anställdes förra hösten kommer att få en fast anställning hos bolaget.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

– De städar våra portar och plockar skräp på gårdarna, är bolagets ambassadörer och jätteduktiga. Det har aldrig varit så rent som nu, säger hon.

Annons

I höst kommer projektet att utökas till ytterligare ett område. Men på sikt är målet högre ställt.
– Mitt långsiktiga mål är att vi ska ta hem städningen i egen regi i framtiden och ha anställt 100 kvinnor år 2025, säger hon.

Förutom att jobba läser kvinnorna svenska på SFI en eller en halvdag i veckan efter behov. De får också utbildning i friskvård, jämställdhet och hjärt- lungräddning.
– Vi fokuserar mycket på social hållbarhet och det här stärker kvinnorna som får ett jobb och egna pengar, blir förebilder åt andra. Det är en glädje att se hur tacksamma de är, säger hon.

Läs ocksåSnackkafét knyter samman grannarna - "Språket är nyckeln till allt"Elmi Farhiya, Ishan Binish, Monica Segerfeldt, Salomon Daniel Joby och Joby Daniel.

För Fatima Bibi, 31 år, är det första jobbet hon haft.

Annons

– Det är kul att vara i en grupp, alla är så hjälpsamma. Sedan är det kul att lära sig mer svenska och få en lön, säger hon.

Läs också Här jobbar lokalbefolkningen stenhårt för att undvika polisens lista: ”Idrott kan vända trenden” I Växthuskafét frodas både blommor och integration Morddömd uppsagd – hyrde ut lägenheten svart från Kumlabunkern Trots elbilsboom – 66 laddplatser för elbilar står outhyrda hos Botkyrkabyggen

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.