HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Botkyrkabyggen renoverar för en miljard i Fittja

Botkyrka En bra dialog och måttliga hyreshöjningar. Det lovar Botkyrkabyggen när de renoverar 1 300 lägenheter i Fittja. Men Hyresgästföreningen ifrågasätter om höjningarna blir så låga.

Botkyrkabyggen har låtit NCC renovera lägenheter på Krögarvägen 2 i Fittja i ett pilotprojekt som ska ligga till grund för framtida renoveringar av miljonprogrammet. Nu meddelar bostadsbolaget i ett pressmeddelande att byggbolaget ska fortsätta renovera resterande 1 300 lägenheter i Fittja.

Planeringen börjar i höst och först ut är två bostadshus som ska renoveras till en kostnad av 100 miljoner kronor. Hela renoveringen kommer att landa på en miljard kronor.

Läs ocksåHundraårig skola blev bostäder

I pressmeddelandet från Botkyrkabyggen betonas att renoveringen ska ska vara socialt hållbar och ta hänsyn till boendes ekonomi, men några nivåer på hur stora hyreshöjningarna ska bli, nämns inte.

Botkyrkabyggens vd, Ulf Nyqvist, säger att ambitionen är att renovera så billigt som möjligt och inte byta ut allt i lägenheten.

– Vi kommer att ha en basnivå på renoveringen och en nivå på hyreshöjning som alla måste betala. Sedan kan de som vill välja bland massor av tillval som till exempel parkettgolv och få en högre höjning, säger han.

Läs ocksåEfter tragedin: Botkyrkabyggen kontrollerar 518 hissar

Henrik Landelius, chef för NCC Building i Sverige säger i pressmedelandet att bolaget jobbar med konceptet ”Hållbar renovering”

– Det betyder att vi jobbar med delaktighet för att skapa socialt och miljömässigt hållbara boendemiljöer med stor hänsyn till de ekonomiska ramarna för de som bor i området, säger han enligt pressmeddelandet.

Simon Safari, ordförande i Hyresgästföreningen region, tidigare ordförande i Botkyrka, är skeptisk till om hyreshöjningarna blir speciellt låga.

Läs ocksåVictoria Park skapar nya hem av outnyttjade förråd

– Jag hoppas att det blir så men om man ser till bristen på arbetskraft så kan det bli svårt att hålla nere hyrorna om inte statsmakterna subventionerar ombyggnationerna. Det pågår många ombyggnadsprojekt och nyproduktion i länet och det ökar konkurrensen om byggjobbarna och driver upp priserna, säger han

Läs också 8 000 hyresgäster erbjuds billigare renovering Pirkko, 86, måste bo i byggröran

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.