HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

”Bott med kackerlackor i ett år”

Avesta Ohyra har spridit sig i några hyreshus i Avesta. En hyresgäst uppger att han har haft fullt med kackerlackor i lägenheten i nästan ett år. Mannen har nu vänt sig till hyresnämnden.
Foto: Anticimex
Hyresgästen kräver hyresbefrielse eller i vart fall reduktion. Foto: Anticimex, Lennart Falk.

Husen där några hyresgäster fått problem med vägglöss och kackerlackor ägs av Bolunden AB, ett företag med huvudkontoret i Småland som har cirka 300 lägenheter i Avesta.

Vd:n Michael Nilsson säger att han stor förståelse för att hyresgästerna tycker det är obehagligt.

Läs ocksåGrannen intill: Marin jobbar sex dagar i veckan - fotbollen höjdpunkten: "Ett skönt gäng"

– Det är naturligtvis förskräckligt för dem som drabbas. Men det här är tyvärr ett snabbt växande problem över allt.

Sedan förekomsten av ohyra i Avestahusen blev kända har Bolunden uppdaterat sina rutiner och tecknat avtal med skadedjursbekämparen Anticimex. Ett aktivt arbete pågår sedan en tid tillbaka med att sanera de utsatta husen.

– Det är vi som fastighetsägare som är ansvariga. Hyresgästerna ska inte behöva fundera över var ohyran kommer ifrån och vems fel det är. Ansvaret är vårt till 100 procent, konstaterar Michael Nilsson.

Läs ocksåKrylbo: Lägenheter utan bygglov i före detta vårdcentral

En av hyresgästerna har tappat tålamodet och vänt sig till hyresnämnden.

I en ansökan om åtgärdsföreläggande begär mannen hyresbefrielse eller hyresreduktion till dess att problemet är helt löst.

– Jag har haft lägenheten full med kackerlackor i nästan ett år nu, uppger Avestabon.

Läs ocksåEfter allt elände: Skandalhusen i Krylbo inne på rätt spår

Saneringsförsök har gjorts i lägenheten. Men enligt mannen som bor där kommer det in ny ohyra, förmodligen via vattensystemet.

Michael Nilsson känner inte till det speciella fallet. Men han säger att företaget alltid är beredd att diskutera hyresreduktioner om lägenheterna inte kan användas fullt ut som det är tänkt.

– Sådana frågor avgör från fall till fall.

 

Läs också Krylbohus hotas av vite – måste utreda fukt och skadedjur Husen i Krylbo: Förra ägarna har gått under jorden – svek löfte

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.