Annons

Boxholmshus vill bygga mer

Boxholm Boxholmshus planerar att köpa mer mark och bygga fler radhuslägenheter i Timmerö.
Foto: Jenny Knutsson
De fem lägenheterna är snart inflyttningsklara.

I mitten av november är det dags för inflyttning i de fem lägenheterna som byggts i en skogsbacke intill Svartån. Det är kommunala Boxholmshus första nybygge av hyreslägenheter sedan början av 1990-talet. Men det ser inte ut som att det kommer dröja lika länge till nästa gång.

– Om efterfrågan på bostäder i Boxholm fortsätter öka kan vi bygga fler lägenheter i Timmerö. Vi har planer på att förvärva mer mark i området och bygga ytterligare några likadana lägenheter som de som nu börjar bli klara, säger Boxholmshus vd Fredrik Noaksson.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Tomten som bolaget är intresserat av ligger precis intill den där man byggt nu. Än så länge har lägenheterna fri sikt mot Svartån, men mellan Boxholmshus radhuslänga och ån finns mark som kommunen säljer som villatomter. Hur mycket villorna kommer störa hyresgästernas utsikt kan Fredrik Noaksson inte bedöma.

Annons

– Jag vet inte hur mycket man kommer se av vattnet sedan, det beror på hur höga husen blir. Men man borde kunna få en skymt av ån mellan husen i alla fall.

Ett beslut om en eventuell andra etapp väntas i slutet av året.

Annons
Läs ocksåTrädgårdsexperten John Tizzard: "Gräsmatta vid hyreshuset räcker inte längre"John Tizzard, trädgårdsarkitekt.
Läs också Ann-Charlotte vann hyresfajten – nu får alla i kvarteret lägre höjning: ”Var tvungen att göra något” Vem ska bo i höghuset i Mariestads nya lyxområde? Kämpade för nybygge på granntomten - nu jämnas hans eget hus med marken Skräddaren satsar på Muraren - "Vi bygger nytt för att våra lägenheter inte räcker till"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.