HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Boxholmshus vill bygga mer

Boxholm Boxholmshus planerar att köpa mer mark och bygga fler radhuslägenheter i Timmerö.
Foto: Jenny Knutsson
De fem lägenheterna är snart inflyttningsklara.

I mitten av november är det dags för inflyttning i de fem lägenheterna som byggts i en skogsbacke intill Svartån. Det är kommunala Boxholmshus första nybygge av hyreslägenheter sedan början av 1990-talet. Men det ser inte ut som att det kommer dröja lika länge till nästa gång.

– Om efterfrågan på bostäder i Boxholm fortsätter öka kan vi bygga fler lägenheter i Timmerö. Vi har planer på att förvärva mer mark i området och bygga ytterligare några likadana lägenheter som de som nu börjar bli klara, säger Boxholmshus vd Fredrik Noaksson.

Läs ocksåVem ska bo i höghuset i Mariestads nya lyxområde?Fredrik Marcusson från Hyresgästföreningen undrar vem som ska ha råd att bo i hyreshuset i Sjölyckan i Mariestad.

Tomten som bolaget är intresserat av ligger precis intill den där man byggt nu. Än så länge har lägenheterna fri sikt mot Svartån, men mellan Boxholmshus radhuslänga och ån finns mark som kommunen säljer som villatomter. Hur mycket villorna kommer störa hyresgästernas utsikt kan Fredrik Noaksson inte bedöma.

– Jag vet inte hur mycket man kommer se av vattnet sedan, det beror på hur höga husen blir. Men man borde kunna få en skymt av ån mellan husen i alla fall.

Ett beslut om en eventuell andra etapp väntas i slutet av året.

Läs ocksåKämpade för nybygge på granntomten - nu jämnas hans eget hus med marken
Läs också Skräddaren satsar på Muraren - "Vi bygger nytt för att våra lägenheter inte räcker till" Bygge på Vadholmen splittrar Munkbos styrelse Vattenverk kan sätta käppar i hjulet för Edethus byggplaner

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.