HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Brand stängde kontoret – fiket blev arbetsplats

Södermanland En misstänkt anlagd brand i huset där Hyresgästföreningen i Eskilstuna huserar gjorde att personalen fick jobba hemma – eller på ett kafé – under fredagen.
Foto: Mihajela Molin
Hyresgästföreningens lokaler i Eskilstuna håller stängt efter en brand i samma hus. Personalen jobbar från ett café eller hemifrån under fredagen.

Det var under natten till fredagen som en brand uppstod i krogen Biff och Grill, som ligger i bottenplanet på den fastighet där Hyresgästföreningen håller till. Enligt lokala medier greps två män senare under natten, misstänkta för mordbrand.

Hyresgästföreningens lokaler på plan fyra rökskadades, vilket gjorde att kontoret fick stå tomt under fredagen.

Läs ocksåFortfarande låst läge i Eskilstuna

– Vi gjorde bedömningen i morse att lokalen inte går att använda och stängde därför kontoret. Personalen jobbar hemma, men ett gäng sitter på Espresso House. De tyckte att de kunde ta tillfället i akt och göra något tillsammans, berättar Tomas Bergh som är gruppchef på Hyresgästföreningen i Sörmland.

Under fredagen kommer fastighetsägaren att ställa in luftrenare i Hyresgästföreningens lokaler. Apparaterna kommer att stå på under helgen och förhoppningen är att lokalerna kan tas i bruk igen på måndag.

Läs också EHB riskerar städböter efter grannkonflikt Hyresgäster i Nybro bjuds på teater Marie vill bli husombud i Jonsered igen Lilafärgat hår gav skadestånd

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.