HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Brist på attraktivt boende i Gävleborg

Gävleborg ​Åtta av Gävleborgs läns tio kommuner uppger att de har brist på lägenheter i attraktiva, ofta centrala, lägen. Det framgår av Bostadsmarknadsenkäten för 2011 som länsstyrelsen ställt samman.

​Bara två av länets kommuner uppger att de har för många lägenheter och att det är ett problem; Söderhamn och Hofors.

Bollnäs, Hudiksvall och Sandviken vill bygga upp till 50 nya lägenheter under det närmaste året.

Läs ocksåHannas familj fast i väntrummet efter flykten från Ukraina – ”Vill kunna klara oss själva”Hanna Veretennykova och Oleg Makarov med barnen Maria och Michael är flyktingar från Charkiv i Ukraina. Tack vare massflyktsdirektivet kan de stanna i Sverige, men det går för närvarande inte att komma vidare i asylprocessen.

Gävle vill bygga 100 nya lägenheter och Nordanstig och Ovanåker vill bygga ett 20-tal nya lägenheter var.

 Övriga kommuner har uppgett att de inte behöver bygga några nya hyreslägenheter.

 

Läs ocksåGravida Maria om sitt korttidskontrakt: ”Glad bara jag inte behöver flytta under förlossningen”Robin och Maria bor på korttidskontrakt. Det innebär lågt eller inget underhåll och att de inte vet när de måste flytta.
Läs också Allt fler osäkra kontrakt i Göteborg – privatvärdarna har flest Moa, 25 år med Aspergers - "Svårt att ta in att jag fått ett eget hem" Luleå lider av växtvärk när näringslivet växer kraftigt

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.