Annons

Brodern får överta kontrakt när systern långpendlar

Borås Syskonparet bor i Borås men systern, som stod för kontraktet, har veckopendlat till sitt jobb i Stockholmstrakten. AB Bostäder tog det som olovlig andrahandsuthyrning, men Hyresnämnden menar att brodern har rätt att bo kvar.

Systern har bott i lägenheten i Borås sedan 2004 och strax efter att hon flyttade dit flyttade även hennes bror in i samma bostad. Hans namn blev dock aldrig inskrivet i kontraktet. Efter några år fick systern jobb utanför Stockholm som hon veckopendlat till sedan dess. År 2012 skrev hon sig i sin övernattningslägenhet i Nacka. Hon förklarar det med att reglerna säger att man ska vara folkbokförd i den kommun där man vistas flest nätter. Brodern har hela tiden bott i lägenheten i Borås och systern menar att hon har sina tillhörigheter kvar där och att hon tillbringar och har tillbringat sin mesta lediga tid i Borås. Hon anför också som skäl att hon inte vetat om att hon kunnat överlåta lägenheten till brodern.

AB Bostäder i Borås menar att hon hyrt ut lägenheten i andra hand till brodern, men det tycker inte Hyresnämnden att det finns bevis för.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

Rätten ger kvinnan rätt att överlåta bostaden till sin bror, som nu kan bo kvar.  Rätten var enig i sitt beslut.

Annons
Läs också Så rundar Annie bostadskön - söker på egen hand: “Värdarnas krav helt orimliga” Anmäld 829 gånger för fejkboende – grannfejd avgjord i rätten: ”Allt är fabricerat” Hyresgästen länsade kvinnans lägenhet på möbler och saker: ”Trodde inte det var sant” Man åtalas för bedrägeri – så lurade han flera personer på tiotusentals kronor 63-åring döms för svart överhyra – men går plus ekonomiskt

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.