HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Brodern får överta kontrakt när systern långpendlar

Borås Syskonparet bor i Borås men systern, som stod för kontraktet, har veckopendlat till sitt jobb i Stockholmstrakten. AB Bostäder tog det som olovlig andrahandsuthyrning, men Hyresnämnden menar att brodern har rätt att bo kvar.

Systern har bott i lägenheten i Borås sedan 2004 och strax efter att hon flyttade dit flyttade även hennes bror in i samma bostad. Hans namn blev dock aldrig inskrivet i kontraktet. Efter några år fick systern jobb utanför Stockholm som hon veckopendlat till sedan dess. År 2012 skrev hon sig i sin övernattningslägenhet i Nacka. Hon förklarar det med att reglerna säger att man ska vara folkbokförd i den kommun där man vistas flest nätter. Brodern har hela tiden bott i lägenheten i Borås och systern menar att hon har sina tillhörigheter kvar där och att hon tillbringar och har tillbringat sin mesta lediga tid i Borås. Hon anför också som skäl att hon inte vetat om att hon kunnat överlåta lägenheten till brodern.

AB Bostäder i Borås menar att hon hyrt ut lägenheten i andra hand till brodern, men det tycker inte Hyresnämnden att det finns bevis för.

Annons
Läs ocksåJuristen om bulvankontrakt - så gör du för att undvika fällornaBildmontage. Förbundsjurist Roger Höög hos Hyresgästföreningen berättar om bulvankontrakt.

Rätten ger kvinnan rätt att överlåta bostaden till sin bror, som nu kan bo kvar.  Rätten var enig i sitt beslut.

Annons
Läs också Hyrde dyrt i andra hand av mellanhand – går miste om 60 000 kronor Unik dom: Fritt fram att låta skattepengar gå till svarthyra Ändrade adress tolv gånger - klen bevisning när Kfast försökte bryta kontrakt Hyresgäst dömd för koppleri: Väninnan skulle vattna blommorna - gjorde lägenheten till bordell

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.