Annons

Bröllop på föreningskonferens

Tanum På årsmötet i Borås förra året sa det klick. På konferensen i Tanum i helgen firade de bröllop. Peder Hagström och Birgitta Svensson fann kärleken genom Hyresgästföreningen.
Foto: Jessica Qvist
Peder och Birgitta Hagströms vigsel.

Hyresgästföreningen är bra på mycket. Till exempel på att förhandla hyror och förbättra boendemiljön. Men för Peder Hagström och Birgitta Svensson har Hyresgästföreningen gett dem ännu mer. Nämligen varandra.

– Utan Hyresgästföreningen hade vi aldrig träffats på det där årsmötet för Sjuhärad förra våren. Och då hade vi inte varit gifta nu, säger Peder Hagström.

ANNONSFörsäkringsguiden.se: Din jämförelsetjänst för försäkringar

För det var i lördags kväll som bröllopet stånda. På en scen på Tanumstrand där Hyresgästföreningen höll lokalförenings- och husombudsträff i dagarna två. Brudparet hade lyckats hålla det hela hemligt. Det var bara officianten Annika Larson Lindlöf, vittnena Philip Nordqvist och Marie Sundberg samt Claes Wittnäs som visste vad som skulle ske.

– Vi tyckte att det var ett bra tillfälle att fira bröllop. Tillsammans med så många av våra vänner inom föreningen. Det är inte många som får fira sin vigsel med en middag över 150 gäster och själv bli bjuden på alltihop, säger Peder Hagström.

Peder har varit engagerad i Hyresgästföreningen länge. Först som aktiv i Mölndal i Göteborg och nu i Borgstena där han driver ett café för sina grannar. Ett café där Birgitta nu är lika engagerad. För i februari i år lämnade hon sin lägenhet i Kinna för att flytta in hos Peder.

Läs ocksåLägger ner kollo för utsatta barn: "Inte ekonomiskt försvarbart att driva Solgården"Hyresgästföreningen i BohusÄlvsborg-Skaraborg avvecklar sin verksamhet på Solgården. "Inte ekonomiskt försvarbart", säger regionordförande Agnetha Andersson.

– Vi har öppet ett par eftermiddagar i veckan och bjuder på kaffe med dopp. Målet är att få folk ska träffas och prata med varandra. Det är trevligt och det blir mindre problem om vi som bor i området lär känna varandra, säger Peder.

Annons

Konferensen på Tanumstrand samlade över 150 personer från hela region BohusÄlvsborg-Skaraborg. Förutom det överraskande bröllopet bjöds det på föreläsningar och utbildning.

Evert Saffo, som är verksamhetsutvecklare i Trollhättan, berättade om hur man kan jobba för att förebygga våld. Juristen Pehr Hasslöf informerade om vilka rättigheter och skyldigheter hyresgäster har. Lewend Tasin, som är pedagogisk verksamhetsutvecklare, föreläste om makt och normer genom att ta exempel från sitt eget liv.

Läs ocksåAgnetha Andersson ny regionordförande efter votering – "Tack för förtroendet"Agnetha Andersson från Trollhättan valdes till ny regionordförande för Hyresgästföreningen i BohusÄlvsborg-Skaraborg.

Det blev även utbildning i praktiskt föreningsarbete. Vad gör egentligen en ordförande, kassör, sekreterare eller ett husombud? Bra och nyttig information inte minst för Peder och Birgitta som är ordförande, respektive sekreterare i Sjuhäradsföreningen.

– Det har varit roliga och givande dagar. Och så klart, särskilt minnesvärda för oss! säger Peder Hagström.

 

 

Annons

 

 

 

 

Läs också Tre om ordförandeposten för Hyresgästföreningen i BohusÄlvsborg-Skaraborg Derehag slutar som ordförande: "Angreppen på Facebook tog hårt" Regionfullmäktige med valupptakt i Uddevalla

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.