Annons

Budget på 62 miljoner ska behandlas på fullmäktige

Malmö Budget och verksamhetsplan står på dagordningen på nästa veckas höstfullmäktige i Hyresgästföreningen i södra Skåne. Man har budgeterat med ett underskott på 2,4 miljoner kronor.

När Hyresgästföreningens region södra Skåne har sitt nästa fullmäktige den 20 november ska både budget och verksamhetsplan för år 2015 behandlas. Budgeten omfattar 62 miljoner kronor. Intäkterna består i huvudsak av medlemsavgifter, hyressättningavgifter, boinflytandemedel och fritidsmedel. Kostnaderna tror man dock kommer att överstiga intäkterna med 2,4 miljoner kronor. Att man väljer att budgeterna med minus beror dels på att man gått med plus de senaste åren och målet är att gå jämt upp över en treårsperiod, dels att man räknar med att underskottet inte kommer att bli så stort som man räknar med. Tidigare år har helt enkelt visat att inte alla pengar går åt. Så var det även år 2014 då man budgeterade med underkott. Prognosen visar nu i stället återigen på plus.

Regionens totala kostnader ökar med 1,1 miljoner kronor jämfört med år 2014. Skälet är bland annat att kostnaderna för kontorsmaterial, post, pr, information och ersättning till förtroendevalda ökar. Hyresgästföreningen i region södra Skåne anslöts i höstas till den nationella rådgivningen vilket kostar en miljon kronor per år. I gengäld slipper regionen själv bemanna den telefonservice man tidigare haft.

Annons
ANNONSFörsäkringsguiden.se: Din jämförelsetjänst för försäkringar

Enligt verksamhetsplanen ska regionen prioritera tre områden under nästa år: öka hyresgästers inflytande vid ombyggnader, opinionsbilda för människors rätt att bo till rimlig kostnad, utveckla folkrörelsen.

Annons
Läs också Safija ställer upp för barnen med kramar och djur Här är det dyrast att bli vräkt – stora skillnader i Kronofogdens flyttnota: "Orimligt!" Här skötte hyresgäster om gården – men sen skulle växterna väck: ”Chockerande” Supervärd kan förlora lägenhet – nöjda Airbnb-turister används som bevis Maktskifte stoppar ombildningar i Göteborg

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.