HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Burlövsbostäder åläggs att få tyst på grannens hundar

Burlöv Hyresnämnden har gett kommunala bostadsbolaget Burlövsbostäder ett åtgärdsföreläggande. Bolaget måste se till att störningen från en hyresgäst med två hundar upphör.

Det är grannen som bor i lägenheten ovanför som klagat. I sin anmälan till hyresnämnden skriver hyresgästen att hundarna ylar och skäller dag och natt. Hyresgästen vill att Burlövsbostäder ser till att störningen upphör och kräver dessutom en ersättning på 3 månadshyror.  Kraven tillbakavisades i hyresnämnden av Burlövsbostäder. Bolaget pekar på att hyresgästen sedan tidigare har en skuld till bolaget varför man inte är beredd att betala ut någon ersättning. Bolaget har också sedan i april 2014 skrivit ett antal brev till den störande hyresgästen med anledning av de skällande hundarna. 

Men att skriva brev räcker inte för hyresnämnden.  Nämnden konstaterar i sitt beslut att ”hundarnas regelbundna skall och ylande dag och natt är en störning som utgör hinder och men” för den klagande hyresgästens nyttjanderätt av lägenheten och ålägger det kommunala bostadsbolaget att vidta åtgärder så att störningarna upphör. 

Läs ocksåNu tar hyresvärden itu med "häxsotet"Vad är häxsot

Birgitta Sandell, vd på Burlövsbostäder, menar att bolaget har följt åtgärdsföreläggandet som kom för några veckor sedan. 

– Vi har informerat den störande hyresgästen om vad som gäller och att om det kommer fler störningar så skickar vi ett brev om uppsägning. Vi har inte fått in några fler klagomål så man får väl anse att vi rättat oss efter hyresnämndens beslut och fått slut på störningen.

Läs också Här har hyresvärden över 50 saker att fixa Villaägares söner använde trean i city som partyvåning Dödshotade sommarjobbare i Kungsbacka – kan tvingas flytta Anklagelser om kattskit och vårdslös bilkörning

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.