HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

”Bygg lägenheter av regionens kontor”

Skövde Bygget av ett nytt Regionens hus i Skövde föder kreativa idéer. Nu föreslår fastighetsmäklaren Anders Ahlm att regionens gamla kontor görs om till lägenheter.

I dag är regionens verksamheter spridda på en rad olika adresser i centrala Skövde. Förutom det anrika Regionens hus på Hertig Johans gata, huserar man på bland annat med Närhälsans kansli på Långgatan, Tandvårdsförvaltningen på S:ta Helenagatan och Skaraborgsinstitutet på Stationsgatan. 

Men snart blir det ändring. Ett nytt Regionens hus ska byggas och väntas stå inflyttningsklart år 2018. Och när regionfolket flyttar kommer ett stort antal centrala kontorslokaler bli lediga. Det är här Anders Ahlms idé kommer in. 

Läs ocksåSå länge måste du köa till de mest populära adresserna – Jeannette väntade i 10 årJeannette René de Vreede köade i tio år för sin drömlägenhet intill Trollhätte Kanal.

– Det behövs fler bostäder i Skövde och många vill bo centralt. Vi måste värna om ett levande centrum, där folk både kan bo, umgås, arbeta och göra sina ärenden, säger Ahlm, som nyligen presenterade sina tankar på ett uppslag i tidningen Skaraborgs Allehanda. 

Har du fått några reaktioner?

– Många har tyckt att idén är spännande och att det är kul att någon väcker tanken. Det var ju det jag ville uppnå. Sätta lite press på kommun och fastighetsägare, så att de tar tillfället i akt och funderar på vad flytten av regionverksamheten ger för möjligheter. 

Läs ocksåGustavs hyra skulle chockhöjas: "Jag hade inte kunnat bo kvar"

Enligt en sammanställning som Skaraborgs Allehanda gjort hyr regionen i dag 9 634 kvadratmeter i Skövde. Om man räknar med en lägenhetsstorlek på 70 kvadratmeter så skulle man, rent teoretiskt, kunna bygga 137 lägenheter av regionens kontorslokaler. 

– Så många lär det förstås inte bli. Men jag tror att man kan hitta många kreativa lösningar om man bara vill, säger Anders Ahlm. 

Läs också Lycksökare utnyttjar akut bostadsbrist: "Grogrund för huliganer" Hannas familj fast i väntrummet efter flykten från Ukraina – ”Vill kunna klara oss själva” Gravida Maria om sitt korttidskontrakt: ”Glad bara jag inte behöver flytta under förlossningen”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.