Annons

Byggboom i Sundsvall

Sundsvall Statistik från Sverige Bygger visar att Sundsvalls kommun har flest byggprojekt på gång under åren 2010-2012 i Västernorrlands län. Hela 38 projekt planeras till en total kostnad på över en miljard kronor.
Statistik från Sverige Bygger visar att Sundsvalls kommun har flest byggprojekt på gång under åren 2010-2012 i Västernorrlands län. Hela 38 projekt planeras till en total kostnad på över en miljard kronor.
Förutom planerna på över 600 flerbostadslägenheter i bland annat Nacksta, Sidsjöområdet och Granloholm så finns det planer på ett nytt teater- och kulturhus på Fisktorget som beräknas kosta kring 360 miljoner. Men innan projektet sjösätts ska kommunstyrelsen först säga sitt.
Möjligheten utreds också att bygga en ny biogasanläggning tillsammans med Östersunds kommun. Bygget kommer att gå på cirka 350 miljoner om det blir av. Men ett politiskt beslut ska fattas och det finns även andra alternativ som ska utredas.
Andra stora projekt är bland annat ett nytt resecentrum, en tillbyggnad av konsert- och kongressanläggningen Tonhallen och en uppfräschning av en skola på Bergsåker.​

Annons
Läs också Tänk rätt när du står inför en ny fastighetsaffär Ensamstående fyrbarnsmamman Sarah i nybyggd lägenhet: "Vågar inte tänka på hyreshöjningar" Nya lägenheterna: trängre, dyrare och sämre planerade Magnus bor i storstadsområdet där snitthyran rusat snabbast: ”Du får ju ett urval” Forskaren: Nyproduktionen måste minska – "en het potatis" Emil fick sänkt hyra för lägenheten – men betalar över 2000 kronor för parkeringen

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.