HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Byggebo stänger sophus i Kristineberg

Oskarshamn Från och med i dag placeras containrar ut i området Kristineberg i Oskarshamn. De ska ersätta de sophus som finns i dag innan nya underjordstankar för soporna kan tas i bruk.
Foto: Linda Alfons
Miljöhusen i Kristineberg ska bytas ut eftersom de inte uppfyller KSRR:s krav. Bilden är tagen vid ett annat tillfälle.

Det är Nyheterna som berättar att sedan Byggebos sophantering från och med årsskiftet ingår i Kalmarsundsregionens renhållare, KSRR, måste ett 30-tal soprum i Kristineberg ersättas. Det beror på att de nuvarande sophusen inte uppfyller KSRR:s stadgar. Det är för trångt för KSRR:s sopbilar att köra fram till sophusen som är byggda nära hyreshusen. Det är riskabelt att köra med sopbil där många människor rör sig och dessutom finns det risk för skador eftersom dörrbredden i husen är för liten och tröskelhöjden inte heller uppfyller kraven.

I februari kommer sophusen att stängas och så småningom ersättas av 15 underjordiska behållare för soporna.

Annons
Läs också"Målet är aldrig att resultatet ska bli bra" – allmännyttorna är fast i fuskarnas klorMontage

– Det blir färre platser att slänga soporna och det blir längre att gå för många men vi försöker placera dem i de naturliga gångstråken, till exempel när du går till bilen, säger KSRR:s förbundschef Jan Fors till Nyheterna.

Annons
Läs också Sopkameror halverar stöket – ändå nödlösning: ”Ger en konstig känsla hos många” Sopböter – då behöver du inte betala: ”Det är en sorts skrämseltaktik” Hyresklart för Byggebo – hyran höjs 0,99 procent nästa år Du betalar det dyra sopslarvet - miljonbelopp varje år

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.