Annons

Byggstart för 60 nya lägenheter

Visby Gotlandshem fortsätter bostadsbyggandet på A7-området. I dag togs spadtag för 60 nya hyreslägenheter i kvarteret Adjutanten 1, som ska stå klart för inflyttning om ett år.
Foto: Gotlandshem
Från vänster: Mats Ågren, styrelseordförande, Elisabeth Kalkhäll, vd, och Håkan Edblad, vd för Wisab.

I dag på förmiddagen höll det kommunägda bostadsbolaget Gotlandshem en officiell byggstart av Adjutanten 1 i Visby. Elisabeth Kalkhäll, vd för Gotlandshem, Mats Ågren, styrelseordförande i Gotlandshem och Håkan Edblad, vd:n för den upphandlade entreprenören Wisab, satte igång bygget av de 60 hyreslägenheterna genom ett traditionellt spadtag.

– I morse kände jag mig som ett litet barn på julafton, säger Elisabeth Kalkhäll till helagotland.se, om att ha tagit sitt första spadtag i företaget sedan hon tillträdde som vd i april.

På tomten vid Greta Arvidssons gata ska nu två stycken stjärnformade hyreshus uppföras i sex respektive fyra våningar. Lägenheterna, i form av ettor, tvåor, treor och fyror, får en ljus och öppen planlösning, inglasade balkonger och diskmaskin, tvättmaskin och torktumlare som standard.

Annons

Hyrorna ligger på från 5 244 kronor för en etta på 41 kvadrat till 9 821 kronor för en fyra på 79 kvadrat. Utöver hyran tillkommer kostnader för varm- och kallvatten enligt individuell mätning.

Enligt Gotlandshem kommer lägenheterna att läggas ut till uthyrning efter årsskiftet. Planerad inflyttning är satt till årsskiftet mellan 2017 och 2018.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar
Läs också Gotlandshem krävde 17,53 procent i hyreshöjning – fick 5,6 procent Kraschlandning för hyresförhandlingarna på Gotland: "Skulle leda till katastrof" Barbro protesterar mot 17 procents hyreshöjning: "Jag kan tvingas flytta" Gotlandshem vill riva 148 hyresrätter – oroligt läge för hyresgästerna Allt fler värdar kräver saftig hyreshöjning – Gotlandshem vill höja med 9,95 procent

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.