HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Byggstart för 60 nya lägenheter

Visby Gotlandshem fortsätter bostadsbyggandet på A7-området. I dag togs spadtag för 60 nya hyreslägenheter i kvarteret Adjutanten 1, som ska stå klart för inflyttning om ett år.
Foto: Gotlandshem
Från vänster: Mats Ågren, styrelseordförande, Elisabeth Kalkhäll, vd, och Håkan Edblad, vd för Wisab.

I dag på förmiddagen höll det kommunägda bostadsbolaget Gotlandshem en officiell byggstart av Adjutanten 1 i Visby. Elisabeth Kalkhäll, vd för Gotlandshem, Mats Ågren, styrelseordförande i Gotlandshem och Håkan Edblad, vd:n för den upphandlade entreprenören Wisab, satte igång bygget av de 60 hyreslägenheterna genom ett traditionellt spadtag.

– I morse kände jag mig som ett litet barn på julafton, säger Elisabeth Kalkhäll till helagotland.se, om att ha tagit sitt första spadtag i företaget sedan hon tillträdde som vd i april.

På tomten vid Greta Arvidssons gata ska nu två stycken stjärnformade hyreshus uppföras i sex respektive fyra våningar. Lägenheterna, i form av ettor, tvåor, treor och fyror, får en ljus och öppen planlösning, inglasade balkonger och diskmaskin, tvättmaskin och torktumlare som standard.

Annons

Hyrorna ligger på från 5 244 kronor för en etta på 41 kvadrat till 9 821 kronor för en fyra på 79 kvadrat. Utöver hyran tillkommer kostnader för varm- och kallvatten enligt individuell mätning.

Enligt Gotlandshem kommer lägenheterna att läggas ut till uthyrning efter årsskiftet. Planerad inflyttning är satt till årsskiftet mellan 2017 och 2018.

Annons
Läs ocksåGotlandshem vill riva 148 hyresrätter – oroligt läge för hyresgästernaGotlandshems hus i Gråbo
Läs också Allt fler värdar kräver saftig hyreshöjning – Gotlandshem vill höja med 9,95 procent Gotlandshems oväntade satsning – vill bygga 500 bostadsrätter Balkonger fick förbud efter renoveringsmiss Gotlandshems vd avgår efter kritiken

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.