Annons

Byggstart på Lindängen

Malmö För första gången på nära 40 år byggs det hyresrätter på Lindängen i Malmö.

Den som vill bygga i Malmö tjänar på att bygga just hyresrätter. I alla fall när det är dags att teckna tomträttsavtal med kommunen. Tomten ett hyreshus byggs på kostar en fjärdedel att hyra jämfört med om det byggs bostadsrätter på samma plats. Det har fastighetsbolaget Trianon tagit fasta på när de nu bygger 140 lägenheter i fyra hus på en tidigare parkeringsplats på Lindängen. Tre av de fyra husen kommer att bli hyresrätter och enligt Milan Obradovic (S), byggkommunalråd, kommer hyrorna att hållas nere. I praktiken innebär det att en nybyggd trea kostar drygt en tusenlapp mer i månaden att hyra jämfört med en trea i det befintliga beståndet i området. Tillika har byggherren PEAB anställt tio av Trianons hyresgäster från Vårsången på Lindängen och även underleverantörer har uppdraget att anställa från området.

– Att anställa de boende är verkligen bra. Det ger hopp för de boende och minskar dessutom risken för skadegörelse, säger Milan Obradovic (S).

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar
Annons
Läs också Grannen slet av Monas slöja när hon konfronterade rasism mot barn: ”Jag är fortfarande rädd” Nu slipper Maksym och Valentyna bo i chefens barack: ”Mycket bättre att ha ett eget boende” Trädgårdsexperten John Tizzard: "Gräsmatta vid hyreshuset räcker inte längre" Den stora hyresstriden är över – värdarna backar om dubbelhöjningen Här gnager råttorna sönder hyresgästernas bilar: ”Tänk om bromsarna slutar fungera”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.