Annons

CA Fastigheter ändrar sig

Kronoberg Efter att Hem & Hyra uppmärksammat att CA Fastigheter vill vräka en hyresgäst i Växjö för att hon har två familjehemsplacerade barn, ändrar sig bolaget. Kvinnan får bo kvar.

Det var i går som Hem & Hyra berättade att CA Fastigheter i Växjö hotar vräka en kvinna på grund av att hon har två familjehemsplacerade barn boende hos sig.

I dag drog CA Fastigheter tillbaka sin ansökan till hyresnämnden om att få säga upp hyresgästen.

ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

Hem & Hyra har försökt nå CA Fastigehters regionchef Claus Holmgren via telefon. I ett mejl skriver han:

”Uppsägningen var en följd av att grannarna klagade på störningar pga. familjehemsverksamheten. Nu har det varit störningsfritt sedan uppsägningen.”

Annons

Men i ansökan till hyresnämnden och i uppsägningsbrevet till hyresgästen är det inte störningar som är det primära, utan det faktum att hon är ett familjehem, vilket enligt bolaget strider mot hyresavtalet. CA Fastigheter har heller inte till hyresnämnden redovisat något om störningar och vad dessa skulle bestå i. Vi har mejlat Claus Holmgren om detta men ännu inte fått svar.

Läs ocksåDömd för upplopp vräks efter svartuthyrning - ville ha kvar bostaden för snabbare frigivningEn polisbil i brand och tre maskerade personer som fotar och bär på stenar.

– Bättre sent än aldrig, säger Hyresgästföreningens jurist Chadi Elazzeh, som är hyresgästens ombud.

– Det är aldrig för sent att tänka om. Men det här hade kunnat gå olyckligt om hyresgästen varit på egen hand. Då vet man inte hur det här hade kunnat sluta. Hon kanske hade valt att flytta av ren oro, det är obehagligt att som ensam vara med i en rättsprocess, säger Chadi Elazzeh.

Annons

Läs mer:

Läs ocksåKvinna hyrde ut rum i villa – trots att hon var vräkt: "Flyttat ut saker på gatan"

CA Fastigheter accepterar inte familjehemsplacerade barn 

Läs också Granne vaktade i porten – kvinna tvingades hoppa från balkong Hotfull hyresgäst ville spränga värdens kontor – får kontaktförbud och kan vräkas Betalade ingen hyra på fem år – nu har dödsboet en kvarts miljon i hyresskuld

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.